Bucureştean cercetat pentru înşelăciune: Promitea locuri de muncă în străinătate VIDEO

de:
23 iul. 2013
0 Afișari
Bucureştean cercetat pentru înşelăciune: Promitea locuri de muncă în străinătate VIDEO

De la începutul lunii iulie 2013, judiciariştii Poliţiei Sectorului 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat de 31 de ani, suspect de comiterea unor infracţiuni pe linie de înşelăciuni şi folosire de documente medicale false.

Astfel, la data de 22 iulie, cel în cauză a fost observat părăsind locuinţa şi îndreptându-se spre staţia RATB Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu un bărbat căruia îi promisese angajarea la o firmă, pe funcţia de conducător auto.

Ce doi s-au deplasat în apropierea unui centru medical din zona Piaţa Romană, unde suspectul i-a solicitat părţii vătămate şi a primit, suma de 100 de lei, pentru obţinerea unui certificat medical în vederea angajării.

În schimbul banilor, suspectul i-a înmânat părţii vătămate un act medical ce purta parafa unui medic, după care a părăsit zona, solicitându-i acesteia să rămână pe loc şi să-l aştepte, întrucât va reveni în câteva minute.

În jurul orei 13.30, suspectul a revenit la locuinţă, ocazie cu care a fost imobilizat de poliţiştii, care, în continuare, au procedat la efectuarea unei percheziţii la domiciliul acestuia în baza unei autorizaţii emisă de către Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti.

Cu această ocazie, în locuinţă au fost găsite mai multe cărţi de identitate, fotocopii ale unor cărţi de identitate, ştampilele şi parafele unui medic, bilete medicale de trimitere completate, reţete medicale ştampilate, coli de hârtie ce conţineau numere de telefon ale unor persoane ce doreau să se angajeze.

Din cercetări, a rezultat că ştampilele şi parafele găsite în locuinţa percheziţionată aparţineau mamei suspectului, de profesie medic, care a decedat în urmă cu trei ani.

În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că suspectul ar fi promis şi altor persoane obţinerea actelor medicale necesare angajării ori obţinerea unui loc de muncă în străinătate, înşelând în acest mod mai multe persoane.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu cel în cauză în stare de reţinere.

Cookies