ARHIVA B365

Bucureştean acuzat de tâlhării comise în Elveţia, prins de poliţişti

Suspectul, un bărbat de 22 de ani din Bucureşti, împreună cu alte şase persoane, ar fi comis mai multe infracţiuni de tâlhărie şi furturi din locuinţe pe teritoriul cantonului Geneva, producând un prejudiciu de aproximativ 35.000 de franci elveţieni.

În urma activităţilor desfăşurate de polițiștii Capitalei, în cooperare cu autorităţile judiciare elveţiene, s-a concluzionat că suspectul  ar fi săvârşit șapte infracţiuni de violare de domiciliu, patru infracţiuni de tâlhărie, o infracţiune de furt calificat, o infracţiune de tentativă la tâlhărie şi o infracţiune de tentativă la furt calificat.

Bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată, care a decis cercetarea sa în stare de arest preventiv pentru 29 de zile.

În luna septembrie 2012, poliţişti bucureşteni, coordonaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au efectuat cercetări pentru identificarea unui grup infracţional specializat în comiterea unor infracţiuni cu violenţă pe teritoriul statului elveţian.

Şase dintre membrii grupului au fost arestaţi în Elveţia pentru comiterea mai multor tâlhării în locuinţe, în special asupra persoanelor în vârstă şi furturi din locuinţă, stabilindu-se că un alt suspect s-ar fi întors la domiciliul din România.

La data de 4 septembrie 2012, poliţiştii bucureşteni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor judiciare elveţiene, au efectuat două percheziţii domiciliare pentru depistarea suspectului şi ridicarea bunurilor provenite din furturi sau care pot constitui mijloace de probă.

În urma acţiunii întreprinse, poliţiştii bucureşteni l-au identificat pe suspect şi au ridicat în vederea continuării verificărilor mai multe bunuri, bijuterii, ceasuri şi documente.

La acea dată, cercetările privind suspectul erau efectuate de către autorităţile elveţiene.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button