ARHIVA B365

Bucureștiul, lăsat pe avarie de o greșeală a M. de Finanțe – Primăria rămâne fără jumătate din buget

Primarul general Sorin Oprescu a anunțat joi, 30 iulie că a fost informat de un secretar de stat din Ministerul de Finanțe că, în urma unei greșeli, Bucureștiul nu va mai primi 500 de milioane de lei de la Bugetul de stat, așa cum era prevăzut. Mai exact, pentru al doilea semestru, Primăria Municipiului București trebuia să cheltuiască pentru funcționarea orașului 650 de milioane de lei, din care va mai rămâne doar cu 150 de milioane de lei.

Există riscul opririi funcționalității orașului. Sigur că există și proiecte care sunt periclitate, dar până atunci vorbim de funcționarea orașului”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu.

Edilul-șef a mai spus că nu înțelege de ce nu sunt plătite sumele către București, în condițiile în care există creștere economică și o bună colectare a taxelor. 

„Ne-a anunțat un personaj cu responsabilitate, nu portarul, ca s-a greșit în buget. S-a greșit cota.  Că nu mai primim 500 milioane de lei. Eu nu cred, atâta timp cât vorbim de creștere economică, atâta timp cât vorbim de mărirea numărului de angajați și de o colectare convenabilă”, a mai spus primarul general.

Primarul general Sorin Oprescu a anunțat că va fi nevoit ca în luna august să ceară o rectificare în minus majoră a Bugetului Municipiului București și că vor fi afectate cheltuielile pentru apă, canal, imluminat stradal, dar și subvențiile la căldură și transport. 

De altfel, din spusele Primarului General, nici până acum Guvernul nu a plătit sumele prevăzute din cotele defalcate către Municipiul București, în loc de 280 de milioane de lei lunar alocând între 120 și 180 de milioane de lei lunar.

Citește și Haosul politic din Consiliul General perturbă activitatea orașului, avertizează Sorin Oprescu 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button