LA MINE-N CARTIER

Bucureștenii s-au grăbit să își înregistreze câinii, pentru a scăpa de amendă. Nu și ONG-urile

ASPA a înregistrat în prima lună de la punerea în aplicare a noilor prevederi ale H.C.G.M.B. nr. 145/2013 privind înregistrarea câinilor în Municipiul Bucureşti, un număr de 1.461 de câini cu deţinător, persoană fizică, în timp ce niciun reprezentant al organizaţiilor nonguvernamentale nu a înregistrat vreun exemplar canin.

Pentru înregistrarea câinilor, 1.142 de persoane au folosit serviciile de e-mail, 251 de persoane au trimis documentele prin fax, iar alţi 68 de cetăţeni au folosit servicii de curierat, sau au depus documentele la sediul administraţiei.

În prezent, un număr de 57 de înregistrări sunt în curs de validare pentru că nu a fost respectată procedura de înregistrare, şi anume deţinătorii nu şi-au microcipat animalele.

„Deşi este o perioadă a concediilor, aproape o mie cinci sute de cetăţeni au reuşit să-şi înregistreze câinii în baza de date a administraţiei, în decurs de o lună. După sfârşitul verii, numărul acestora va crește cu siguranță în fiecare lună”, afirmă Răzvan Băncescu – Coordonator de Proiect la ASPA.

Reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale nu au înregistrat până la această dată niciun exemplar din câinii deţinuţi.

Reamintim că amenda pentru neinregistrarea câinilor detinuţi pe raza Municipiului Bucureşti va fi aplicată începând cu data de 6 ianuarie 2014, cuantumul acesteia fiind de 3.000 de lei.

Mai multe informaţii cu privire la procedura de înregistrare a câinilor puteţi găsi la http://www.aspa.ro/inregistrare-caini/procedura-de-inregistrare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button