Bucureștenii pot semnala discriminările pe „Harta interactivă a discriminărilor urbane de gen”

de:
16 dec. 2014
0 Afișari
Bucureștenii pot semnala discriminările pe

„Harta interactivă a discriminărilor urbane de gen”. Locuitorii Municipiului București au acum la dispoziție o hartă online, unde pot marca discriminările și, de ce nu alte tipuri de nedreptăți (stereotipuri, prejudecăti, comportament ofensator, hărțuire, limitarea accesului, hipersexualizare etc.) pe care le suferă în oraș – Harta interactivă a discriminărilor urbane de gen!

„Ne dorim un oraș mai prietenos cu locuitorii săi, în special cu femeile, de aceea sperăm ca harta interactivă a discriminărilor urbane să devină un instrument de cetățenie activă prin care încurajăm participarea locuitorilor Bucureștiului la schimbarea mentalității cu privire la ce înseamnă de fapt să trăiești într-un oraș al cetățenilor în care fiecare ar trebui să se simtă acasă, în siguranță, liber&ă indiferent de gen, orientare sexuală, clasă, etnie, dizabilitate etc.

Pornim astfel, Vânătoarea discriminărilor urbane de gen cum ar fi: limbajul vulgar, sexist, homofob, rasist; locurile sau străzile nesigure; inscripțiile obscene care apar pe ziduri sau în mijloacele de transport în comun; reclamele sexiste; trotuarele ocupate de mașinile care fac imposibilă deplasarea unor persoane care împing cărucioare cu copii sau a persoanelor în scaune rulante, hărțuirea stradală ca unul dinte cele mai semnalate fenome experimentate de femei de toate vârstele”, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Iată câteva mărturii semnalate de femeile care au trecut pe lângă standul Discriminări Urbane de la Femei pe Mătăsari:

„Piața Matache: Am fost fluierată de vreo 3 dubioși de vreo 35 ani + avansuri murdare.”
„A intrat cu mine în bloc și, urcând pe scari, m-a prins din spate, de sâni. Arăta absolut prezentabil și era 9 seara, într-o vară.”
„Eram pe lângă parcul IOR și tot treceau băieți pe lângă noi care mă făceau pe mine și pe prietenele mele… Nasoale cuvinte.”
Acum, femeile agresate au la îndemână HARTA INTERACTIVĂ A DISCRIMINĂRILOR URBANE DE GEN, unde pot semnala astfel de evenimentele neplăcute. Iată cum sună o astfel de relatare postată pe Harta discriminărilor urbane de gen:

„In față la Hanul lui Manuc: Un grup de tipi joacă fotbal în față la Hanul lui Manuc si 2-3 îmi sar de gât de-o dată, încep să tragă de mine, să mă pipăie, să îmi pună mâna pe fund.”

Puteți să vă creați un cont pe site-ul www.discriminari-urbane.ro și să participați activ la identificarea multiplelor situații de discriminare din București!

Postările de pe Harta interactivă a discriminarilor urbane de gen vor intra într-un concurs, în urma căruia, la sfârșitul lunii ianuarie, vom premia cetățenia activă, cu 3 premii surpriză!

Cookies