Stocul de carduri de călătorie pentru mijloacele de transport în comun ale RATB, insuficient

de:
04 feb. 2015
5 Afișari
Stocul de carduri de călătorie pentru mijloacele de transport în comun ale RATB, insuficient

Bucureştenii au avut o surpriză de proporţii când s-au prezentat la chioşcurile RATB. Casierele i-au sfătuit să cumpere călătorii la suprapreţ, pe motiv că nu mai au carduri „Activ”, scrie click.ro. Însă, potrivit reprezentanţilor Regiei, stocul de carduri de călătorie nu s-a epuizat, ci s-a diminuat. În prezent, RATB a scos la vânzare circa 4.000 de carduri „Activ” şi „Multiplu”, care au fost distribuite în special la centrele din zona Gara de Nord şi de lângă Aeroportul Otopeni, a declarat pentru B365.ro, Constantin Tobescu, şeful Biroului de Relaţii Publice de la RATB.

Potrivit acestuia, au fost situaţii în care, din cauza stocului diminuat, s-au epuizat stocurile, însă, ulterior au fost repartizate carduri din alte casierii RATB. Unele dintre chioşcurile RATB care nu au mai putut comercializa pentru o perioadă carduri „Activ” sunt în cartierul Militari, în zona Apusului. Însă, conform reprezentantului RATB, situaţia a fost remediată ulterior, prin repartizarea altor carduri din alte casierii.

Tobescu a mai precizat, pentru B365.ro, că s-a ajuns în această situaţie din cauza faptului că s-a organizat o nouă licitaţie pentru achiziţia de carduri de călătorie. „Actuala conducere a vrut un cost mai mic pentru carduri, iar licitaţia a fost câştigată de două firme, alţii decât cei cu care colaboram noi până acum. Prin această licitaţie s-a reuşit astfel obţinerea unui preţ foarte bun, aproape la jumătate faţă de cel din contractul precedent. Fiind firme noi au avut nevoie de timp pentru procedurile tehnice pentru cardurile de călătorie. Sperăm ca de săptămâna viitoare să intre în vânzare noile carduri”, a mai declarat Constantin Tobescu pentru B365.ro.

Potrivit unui anunţ postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), Regia a atribuit pe 8 ianuarie 2015, un contract privind încheierea unui acord-cadru pentru achiziţia de carduri inteligente (carduri „Activ”, „Multiplu” şi carduri de suprataxă). Licitaţia a fost câştigată de 2 firme: Inform Lykos SA, căreia i-a fost atribuit un lot cu o valoare totală de 200.880 euro cu TVA inclus, şi Meximpex SRL, căreia i-au fost atribuite două loturi, în valoare totală de 116.560 euro cu TVA inclus. Acordul-cadru prevede achiziţia a minim 899.250 şi maxim 1.137.500 de carduri inteligente. Durata contractului este de 7 luni de la data atribuirii contractului.

Anterior, conform unui anunţ publicat în SEAP, pe 9 august 2013, RATB a atribuit firmei Quantum Protect SRL un contract privind încheierea unui acord-cadru pentru achiziţia de carduri inteligente. Valoarea totală a contractului s-a ridicat la peste 1,1 milioane de euro cu TVA inclus. Anunţul viza încheierea a 4 contracte subsecvente, cantitatile estimate pentru un contract subsecvent: minim 340.000 bucati si maxim 530.000 bucati pentru lotul 1; minim 50.000 bucati si maxim 140.000 bucati pentru lotul 2. În acest caz durata contractului a fost de 12 luni de la data atribuirii contractului.

Cardurile „Activ” pot fi încărcate cu cel puţin două călătorii şi cu până la 50 de lei. Totodată, aceste echipamente pot găzdui orice tip de abonament (de o zi, de o săptămână sau de o lună) pe o linie, pe două linii sau pe toate liniile de transport de suprafaţă din municipiu. 

Bucureştenii care nu deţin un card „Activ” au la dispoziţie alte mijloace, mai costisitoare, pentru a circula legal. Printr-un SMS la numărul 7456 puteţi cumpăra un abonament de o zi valabil pe toate liniile de transport ale RATB, însă vă costă 8,8 lei. A doua variantă ar fi achiziţia unui card „Multiplu” (albastru) care poate conţine de la 2 la 10 călătorii. Dacă mai găsiţi la chioşc vreun exemplar el vă costă între 2,6 şi 13 lei, la care adăugaţi 1,6 lei costul cardului.

Cookies