Bucureștenii nu au fost prea impresionați de „Ziua Europei la metroul bucureștean”

de:
09 mai 2014
0 Afișari
Bucureștenii nu au fost prea impresionați de

Dacă unele dintre acestea s-au limitat la a prezenta imagini din ţările respective sau a împărţi pliante cu informaţii despre acestea, cu oferte educaţionale sau de work and travel, alte reprezentanţe au fost mai inventive, informeaza Mediafax.ro.

La Piaţa Unirii, a fost ilustrată Danemarca, prin decorul unei păduri, coloane din staţia de metrou fiind îmbrăcate în imagini cu trunchiuri de copaci şi iar pe jos regăsindu-se o imitaţie de iarbă alături de flori puse în sticle de Carlsberg.

Suedia a fost reprezentată la Piaţa Victoriei prin standuri cu „cele mai bune cărţi poliţiste suedeze” şi muzică.
Una dintre cele mai animate staţii de metrou a fost cea de la Piaţa Romană, care a găzduit standurile şi manifestările Ambasadei Franţei la Bucureşti.

Sub mai multe ghirlande cu steguleţe ale Franţei, au fost împărţite trecătorilor cărţi de bucate „Secrete de chef”, în care sunt prezentate, cu ilustraţii bogate, reţetele preferate a 25 de chefi de top din Bucureşti. În acelaşi timp, au fost împărţite, din nişte coşuri, produse de patiserie franţuzeşti.

Mai multe tinere costumate în dansatoare de cabaret au dansat cancan, iar alte fete, în rochiţe albe încinse cu panglici albastre, au dansat pe muzică grecească, pentru a aduce în atenţie faptul că Grecia deţine în prezent preşedinţia Uniunii Europene.

Vineri seară, 28 de staţii de metrou au găzduit manifestări culturale reprezentative pentru statele membre ale Uniunii Europene, astfel: Păcii – Ungaria, Politehnica – Polonia, Eroilor – Finlanda, Izvor – Spania, Piaţa Unirii 1 – Danemarca, Piaţa Unirii 2 – Marea Britanie, Piaţa Romană – Franţa, Universitate – Lituania şi Grecia, Piaţa Victoriei 1 – Suedia, Piaţa Victoriei 2 – Slovacia, Timpuri Noi – Cehia, Grozăveşti – Olanda, Basarab – Germania, Ştefan cel Mare – Austria, Piaţa Iancului – România, Pipera -Slovenia, Aurel Vlaicu – Irlanda, Aviatorilor – Italia, Tineretului – Cipru, Piaţa Sudului – Croaţia.

Cookies