Bucureștenii din Sectorul 6 ies în stradă: Plimbare în jurul parcului Drumul Taberei, sâmbătă

de:
20 feb. 2015
7 Afișari
Bucureștenii din Sectorul 6 ies în stradă: Plimbare în jurul parcului Drumul Taberei, sâmbătă

Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013, atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în prezent. Organizatorii evenimentului au creat o pagină dedicată pe Facebook care se numește „Plimbare în jurul parcului Drumul Taberei„.

„Vom profita de vremea frumoasă care se anunță, ne vom aminti de ceea ce a fost odată parcul nostru, vom face poze, vom filma și vom lega panglici de doliu pe gardul parcului. Luați-vă famiile, părinți, copii, bunici, vecinii, camerele foto, video, telefoanele mobile și panglica neagră de pus pe gard! Întâlnirea va fi la intrarea din dreptul pieței Drumul Taberei”, se arată în descrierea evenimentului.

„Dacă «domnul primar» Rareș Mănescu s-a ascuns de ani de zile și comunică doar pe facebook prin intermediul consilierilor care-i updatează pagina, noi trebuie să ne facem văzuți și auziți”, scrie un locuitor al sectorului pe site-ul zecelucruri.ro.

Traseul plimbării, postat pe pagina de facebook este următorul: „În jurul orei 14:15 vom porni în direcția Romancierilor, prin fața „serelor”. Vom face stânga pe strada Târgu Neamț, apoi vom merge pe Topolovăț, stânga pe Drumul Taberei și iar stânga pe Brașov, până la locul de pornire. Cei care aveți mesaje de transmis dlui primar, primăriei vă rog să lea aduceți cu dumneavoastră sub orice formă. Și nu uitați pănglicuța neagră de pus pe gard! Filmați și fotografiați tot ce puteți, până vi se termină bateriile sau se umplu cardurile! Vă rog să îi izolați pe cei violenți, agresivi, scandalagii, nu răspundeți provocărilor”, a scris utilizatorul Regele Ionescu pe pagina evenimentului.  

Reamintim că în luna martie a anului trecut, reprezentanții autorității locale anunțau că lucrările au fost finalizate în proporție de 70% și promiteau că în a doua parte a anului 2014 bucureștenii se vor putea relaxa din nou în Parcul Drumul Taberei. Detalii aici.

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale. 

Proiectul privind „Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei” are o valoare de 75.188.177,45 lei din care contribuţia proprie a Primăriei Sectorului 6 este de 1.215.809,90 lei, restul de bani constituind fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Asocierea care a câştigat contractul este formată din S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE S.R.L. -S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L.-S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A.- S.C. HIDROCANAL SL-S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A.-S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L.-S.C. METABET C.F. S.A.

Cookies