ȘTIRI

Bucureștenii, din ce în ce mai violenți în trafic: numărul amenințărilor s-a triplat

În anul 2012, în București, au fost sesizate 61 de incidente cu violență în trafic, din care 59% au fost loviri sau alte violențe, iar 37% amenințări. În majoritatea cazurilor, persoanele implicate au avut calitatea de conducător ai autovehiculelor. De asemenea, în cazul a 98% din incidente au participat bărbați, iar în 21% din situații au fost implicate mai multe persoane, în calitate de autori. 

Numărul amenințărilor în trafic s-a triplat în anul 2012, față de anul 2011. Majoritatea celor implicați în agresiunile din trafic au vârsta cuprinsă între 20 și 29 de ani, fiind mai predispuși la încălcarea regulilor de circulație din cauza lipsei de experiență în conducere sau a teribilismului. Fenomenul se accentuează spre sfârșitul săptămânii, după-amiaza, când cetățenii devin mai grăbiți, încercând să plece din București.

Jumătate dintre incidentele în trafic au fost comise în intersecții, rezultând faptul că mulți dintre participanții la trafic nu respectă întocmai regulile de circulație și nici normele bunei conviețuri.

Poliția Capitalei a demarat campania „Stop agresiunilor în trafic!”, campanie ce a constat în transmiteea cerea unor mesaje radio către conducătorii auto. Spoturile au avut la bază antiteza dintre „fraierul calm” și „șmecherul cu zeghe”, concluzia fiind aceea că nu orgoliul rănit trebuie să primeze în trafic, ci buna-cuviință și regulile siguranței rutiere.

Pentru a nu deveni victima violenței în trafic, Poliția Capitalei recomandă:

– păstrează-ți calmul în trafic;

– nu jigni alți șoferi și nu-i șicana;

– nu răspunde provocărilor;

– în caz că un alt șofer se apropie de tine, rămâi în mașină și blochează ușile;

– respectă regulile de circulație;

– dacă ești în pericol, încercă să pleci din zonă și să suni la 112.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button