ESENTIAL

Bucureștenii au adoptat 660 de câini într-o lună. Alți 530 au fost luați de un ONG

„Din 10 septembrie pana astazi, persoanele fizice au adoptat 660 de caini, iar reprezentantii adapostului Dogtown, de la Uzunu, au adoptat 530 de caini”, au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei, pentru B365.ro. 

Legea care permite eutanasirea câinilor fără stăpân (dacă în termen de 14 zile nu au fost revendicați sau adoptați) este în acest moment în vigoare. Primarul general, Sorin Oprescu, nu vrea însă să recurgă la ea. 

„Îi strângem de pe străzi și încurajăm adopția. Am început să facem și reclamă pentru a încuraja oamenii să vină să îi adopte”, spune Sorin Oprescu.

Municipalitatea a demarat o campanie de constientizare si sensibilizare de aproximativ două săptămâni.  În 145 de locații din București au fost afișate postere și difuzate mesaje pentru încurajarea adoptiei. 

„Primaria are un parteneriat cu 3 firme de outdoor care ne sprijina gratuit in acest demers”, au declarat reprezentanții municipalității.

Campania a început însă cu stângul. Astfel, apelând numărul de telefon care apare pe afișe și în mesajele publicitare bucureștenii dau peste hingheri și nu peste cei care se ocupă cu adopția câinilor fără stăpân. 

„Trebuie să sunaţi la adăposturi. Ei vă pot da în adopţie un câine. Sunt două adăposturi: unul la Mihăileşti şi unul pe Bd. Theodor Pallady. Îi sunaţi direct pe ei sau mergeţi personal acolo cu buletinul. Noi (n.r. – la acest număr de telefon) primim sesizările cu locurile în care se află câinii maidanezi. Noi trimitem echipele pentru a ridica câinii maidanezi fără stăpân. Îi ducem la adăposturi şi cei de la adăposturi îi dau în grija celor care doresc”, a declarat angajatul de la dispeceratul ASPA, atunci când reporterii B365.ro au sunat la numărul de telefon gratuit 0800 800 877, număr care ar fi trebuit să fie dedicat campaniei de informare a populației cu privire la posibilitatea adoptării de câini fără stăpân. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button