ARHIVA B365

Bucureștenii ale căror maşini au fost avariate de copacii căzuţi, despăgubiți de Primărie

În urma ploilor abundente din Capitală, trei persoane au fost rănite, 146 de copaci au fost doborâţi şi 75 de maşini au fost avariate. Edilul Capitalei a anunțat că proprietarii ale căror autovehicule au fost avariate de copacii căzuţi în timpul furtunii vor fi despăgubiți de Primăria Capitalei.

„Ne-am făcut un fond de asigurare pentru a le plăti pagubele celor care nu au asigurare, pentru că oamenii nu au nicio vină pentru pagube”, a spus Sorin Oprescu.

Primarul a explicat şi de ce atât de mulţi copaci s-au prăbuşit în Capitală din cauza vântului puternic, în condiţiile în care ei sunt toaletaţi periodic, iar cei uscaţi au fost scoşi din pământ.

„Copacii au fost toaletaţi. Peste 5.000 au fost scoşi pentru că erau uscaţi şi reprezentau un pericol. În locul lor s-au plantat la loc în jur de 7.000 de copaci. Acest fenomen (al copacilor căzuţi – n.r.) are două cauze: unu, creşte punga de apă din subsol şi împinge rădăcinile şi doi, cretinismul celor care au reparat cândva zona respectivă şi care au tăiat rădăcinile copacilor respectivi. Când asflatează trotuarul taie vârfurile rădăcinilor, dacă nu cumva or tăia mai mult, că altfel nu pot să-mi explic de ce cad ăştia verzi”, a precizat edilul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button