Bucureșteni reținuți de polițiștii Capitalei pentru înșelăciune privind asigurările

de:
12 mart. 2015
0 Afișari
Bucureșteni reținuți de polițiștii Capitalei pentru înșelăciune privind asigurările

În perioada 8 – 25 februarie a.c., poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule au documentat activitatea a trei tineri, bănuiţi că desfăşoară activităţi de natură infracţională, se arată în comunicatul de presă remis redacției.

La data de 8 februarie a.c., unul dintre tineri a reclamat faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul proprietate personală, parcat pe un bulevard din sectorul 3, fapt susţinut şi de ceilalţi doi prieteni, ulterior, tânărul solicitând plata sumei de 16.000 de euro societăţii de asigurare.

În urma verificărilor efectuate, a fost reţinută în sarcina celui în cauză sesizarea în fals a furtului autoturismului, în scopul de a obţine în mod fraudulos de la societatea de asigurări a primei de asigurare, totodată, stabilindu-se faptul că ceilalţi doi tineri au confirmat în fals afirmaţiile acestuia.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune privind asigurările, complicitate la înşelăciune privind asigurările şi inducerea în eroare a organelor judiciare, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cookies