Bucharest Science Festival va avea loc, anul acesta, în mai multe locuri din oraș. Roboți, vizite la stații de pompieri și alte activități, de miercuri

25 sept. 2023
1327 Afișari
Bucharest Science Festival va avea loc, anul acesta, în mai multe locuri din oraș. Roboți, vizite la stații de pompieri și alte activități, de miercuri
Bucharest Science Festival va avea loc, anul acesta, în mai multe locuri din oraș. Roboți, vizite la stații de pompieri și alte activități, de miercuri | Sursa foto: Bucharest Science Festival

Părinți, copii, profesori și elevi din București și nu numai sunt așteptați să ia parte la ediția de anul acesta a Bucharest Science Festival. Acesta are ca scop popularizarea științelor și tehnologiei în rândul publicului larg, iar tema de anul acesta este „Oamenii și Inteligența Artificială”.

Bucharest Science Festival începe miercuri, 27 septembrie

Bucharest Science Festival începe miercuri, 27 septembrie, cu o conferință dedicată industriei spațiale din România. Participanții vor afla despre una dintre cele mai importante misiuni de apărare planetară, condusă în cooperare de agențiile spațiale europeană (ESA) și americană (NASA), în care companiile românești sunt responsabile de dezvoltarea unor componente cheie.

Echipe de elevi coordonați de profesori de științe de la școlile din Capitală vor întâmpina vizitatorii cu experimente și demonstrații, dar și cu roboți la Salonul de Știință al Școlilor.

În acest weekend va avea loc evenimentul interactiv „Tehnologie pentru forțele de ordine”. Acesta este legat de tehnologia din spatele activității criminalistice de poliție. Participanții vor avea ocazia să vadă cu ochii lor, dar și să experimenteze direct, cum se iau amprente sau cum se simte când ești în stare de ebrietate.

Vizite la stații de pompieri, tipografii și lecții de prim ajutor alături de SMURD

Cei prezenți la eveniment vor putea să descopere alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov cum funcționează o stație de pompieri.

Aceștia vor putea vizita și o tipografie din Capitală, acolo unde vor afla amănunte despre tehnologia din spatele funcționării acesteia.

Vor învăța, de asemenea, și să acorde primul ajutor împreună cu cei de la caravana SMURD sau vor asista la experimente chimice în prezența specialiștilor de la Facultatea de Inginerie Chimică din cadrul Universității Politehnice București.

Va avea loc și expoziția TechEthos care va aduce în prim plan discuțiile legate de implicațiile etice ale utilizării inteligenței artificiale, precum ChatGPT, ChatBots sau influenceri virtuali.

Bucharest Science Festival are loc anul acesta între 27 septembrie și 1 octombrie, în mai multe locații din București, participarea fiind gratuită pentru majoritatea dintre evenimente.

Unele evenimente necesită înregistrare prealabilă, detaliile fiind disponibile AICI.

Alte activități din cadrul Bucharest Science Festival 2023

Printre alte evenimente care vor avea loc în cadrul Bucharest Science Festival 2023 se mai numără:

 • Kids Lab – Atelierele Kids’ Lab oferă posibilitatea copiilor de a petrece o oră în lumea chimiștilor. Tema de anul acesta este „Clever Foodies”, iar experimentele îi vor ajuta pe cei mici să afle mai multe despre conținutul de vitamină C al sucurilor de fructe.
 • Cum funcționează? Pe durata Festivalului elevii din școli vor avea ocazia să viziteze laboratoare din universități și institute de cercetare. În premieră, anul acesta vor avea acces în laboratoarele Facultății de Automatică și în cele de Arheologie ale Universității! De asemenea vor putea vizita Facultatea de Electronică, cea de Inginerie Chimică, Institutul Astronomic al Academiei și multe altele.
 • Cine verifică alimentele? Cum putem descoperi dacă alimentele sunt bune sau nu? Cum detectăm eventualii contaminanți? Vizite în laboratoarele de specialitate alături de cercetătorii în chimie alimentară.
 • Muzee prietenoase – Tururi ghidate prin muzee, conduse de adolescenți. Cum arată munca de cercetare din aceste instituții? – Participă Muzeul Victor Babeș, Muzeul Municipiului București și Muzeul de Artă Populară.
 • Ambasadorii Științei – tineri cercetători și profesori univesitari le povestesc copiilor din școli despre viața din universități și despre oportunitățile de carieră.
 • Ateliere de știință în grădină – Ateliere de știință în mijlocul naturii pentru clasele primare:
  • „Grădinărit”,
  • „Chimie distractivă”,
  • „Apa și focul”.

Programul detaliat al festivalului este disponibil AICI și prin intermediul aplicației de mobil FestivApp ce poate fi descărcată din Google Play și App Store.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies