Bucharest Pride și Marșul Normalității au loc sâmbătă în centrul Bucureștiului. La ce oră sunt organizate cele două marșuri

14 aug. 2021
130 Afișari
Bucharest Pride și Marșul Normalității au loc sâmbătă în centrul Bucureștiului. La ce oră sunt organizate cele două marșuri
Bucharest Pride și Marșul Normalității au loc sâmbătă în centrul Bucureștiului. La ce oră sunt organizate cele două marșuri. Sursa foto: Unsplash

Ziua de sâmbătă se anunță una plină în centrul Bucureștiului. În această zi au loc atât Bucharest Pride, marșul comunității LGBTQ+, cât și Marșul Normalității, contramanifestația organizată de Partidul Noua Dreaptă. Ambele manifestații vor avea loc în zona centrală, însă la ore diferite, pentru a evita momentele neplăcute.

Marșul Normalității și Bucharest Pride se vor desfășura sâmbătă, 14 august, în centrul Bucureștiului. Totuși, pentru a evita pe cât posibil eventualele momente tensionate, autoritățile au organizat cele două marșuri în intervale orare diferite și pe trasee diferite.

Bucharest Pride și Marșul Normalității | La ce oră și unde au loc cele două marșuri

Prima manifestație este cea organizată de Partidul Noua Dreaptă, și anume Marșul Normalității, care este o contramanifestație la Bucharest Pride. Acest marș va începe la 12:30 în Piața Victoriei. Între orele 14:00 – 16:00 participanții pornesc în marș pe traseul Piața Victoriei – Bvd. Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bvd. Gheorghe Magheru – Bvd. Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bvd. I. C. Brătianau intersecție cu strada Doamnei – str. Halelor – Splaiul Independenței – piciorul pantei de pe Aleea Colina Bucuriei (Dealul Patriarhiei), potrivit Antena 3.

Participanții la Marșul Normalității vor putea să meargă pe prima bandă de circulație pe întregul traseu, mai puțin pe segmentul de drum dintre străzile Doamnei și Halelor, unde va fi necesar ca aceștia să se mute pe trotuar.

Pentru a se evita momentele tensionate între participanții la cele două manifestații, Bucharest Pride este programat să înceapă la 17:00, la o oră după încheierea Marșului Normalității.

Prin urmare, Bucharest Pride va avea loc în intervalul 17:00 – 20:30. Adunarea participanților va avea loc în intervalul 17:00 – 18:00 pe trotuarele adiacente de pe Calea Victoriei, pe segmentul dintre străzile Sevastopol și Gheorghe Manu. Între orele 18:00 – 19:00 coloana de participanți va merge pe traseul Calea Victoriei (segmentul dintre străzile Sevastopol și Gheorghe Manu) – Bulevardul Regina Elisabeta – Piața Universității – iar manifestația se va opri la statuile de vizavi de Universitate. Între orele 19:00 – 20:30 sunt susținute alocuțiuni și se împart materiale informative în Piața Universității.

Marșul Normalității a apărut la un an după primul eveniment al comunității LGBTQ+

Denumit Bucharest Pride, evenimentul care adună an de an împreună membrii comunității LGBTQ+ se organizează din 2004 în centrul orașului, iar din 2005 acesta include și o paradă.

Tot în 2005 a apărut Marșul Normalității, o contramanifestație organizată de Partidul Noua Dreaptă.

Cookies