Bucharest Pride, a 17-a ediție, e anunțat oficial. Peste 10,000 de oameni sunt așteptați la marșul din  9 iulie, care va fi  pe traseul Calea Victoriei – Parcul Izvor 

14 iun. 2022
402 Afișari
Bucharest Pride, a 17-a ediție, e anunțat oficial. Peste 10,000 de oameni sunt așteptați la marșul din  9 iulie, care va fi  pe traseul Calea Victoriei - Parcul Izvor 
Bucharest Pride | Sursa foto: Inquam

Asociația ACCEPT anunţă cea de-a 17-cea ediţie a Bucharest Pride. Festivalul se va desfășura în perioada 1-9 iulie și se va încheia cu marșul de pe Calea Victorie, pînă la Parcul Izvor, un marș la care sunt așteptați peste 10.000 de participanţi. În timpul festivalului, Parcul Izvor va deveni Pride Park.

ACCEPT: În 2022, la Bucharest Pride vorbim despre puterea comunității LGBTQIA+

Festivalul Bucharest Pride este dedicat comunităţii LGBTQIA+ din România, iar primele informații clare despre eveniment vin de la ACCEPT, printr-un comunicat de presă:

În 2022, la Bucharest Pride vorbim despre puterea comunităţii LGBTQIA+ din România, dar şi deschiderea faţă de aliaţii comunităţii, cei alături de care se poate construi o societate mai incluzivă, care respectă drepturile tuturor cetăţenilor lor, indiferent de orientarea lor sexuală sau de identitatea lor de gen. De aceea în 2022 la Bucharest Pride invităm publicul să Stand Together. Love Together.

Asociația ACCEPT mai transmite că ediția 2022 a festivalului comunității LGBTQIA+ din România este dedicată puterii și diversității comunității:

Ultimii ani ne-au demonstrat că puterea comunităţii constă în rezilienţă şi solidaritate aşa că la Bucharest Pride 2022 ne luăm un moment să celebrăm capacitatea comunităţii LGBTQIA+ de a rămâne unită şi a nu renunţa la idealul dreptului de a fi, a iubi, a trăi şi a avea aceleaşi drepturi libertăţi şi responsabilităţi ca orice persoană. (…) Programul Bucharest Pride reflectă diversitatea comunităţii LGBTQIA+ şi reprezintă o  invitaţie de a ne cunoaşte mai bine şi de a consolida legăturile atât în cadrul comunităţii, cât şi cu aliaţii.

Alok Vaid-Menon deschide Festivalul

Organizatorii anunță că Bucharest Pride 2022, pe 1 iulie,  începe cu performance-ul artistului internaţional Alok Vaid-Menon.  

Artist apreciat la nivel mondial, persoană non-binară, scriitoare şi activistă pentru drepturile persoanelor LGBTQIA+, Alok vine în premieră în România cu un show care va îmbina zona de stand-up comedy cu cea de storytelling şi lectură de poezie. La baza performance-ului cu care a ajuns în peste 40 de ţări stă propria poveste de viaţă ca persoană care face parte din comunitatea LGBTQIA+ şi non-binară. 

Show-ul de deschidere va avea loc  la Teatru de Vară (Parcul Herăstrău), de la ora 19:00. 

Bucharest Pride
Bucharest Pride, imagine de la ediția 2021 | |sursa foto: Inquam

ACCEPT mai anunţă că Pride Park (6 – 9 iulie), care ajunge anul acesta la cea de a doua ediție, va fi găzduit în inima inima Bucureştiului, în Parcul Izvor:

Timp de patru zile sărbătorim în aer liber comunitatea şi cultura LGBTQIA+ printr-o serie de performance-uri, concerte şi proiecţii de filme şi scurtmetraje, alături de activişti şi membri ai comunităţii LGBTQIA+ din România.  Printre noutăţile de anul acesta de la  Pride Park se numără şi „Insula Trans” – un loc dedicat comunităţii trans din România, care va găzdui expoziţia „InVIZIBIL”, care prezintă diferitele faţete ale vieţii ca persoană trans şi/sau non-binară în România.

În Pride Park, intrarea va fi gratuită în toate cele patru zile. Festivalul comunității LGBTQIA+  se va încheia, ca de obicei, cu  Marşul Bucharest Pride 2022, care va avea loc, deja în mod tradițional, pe Calea Victoriei: 

Ţinând cont de numărul de participanţi de la ediţiile precedente organizatorii aşteaptă şi în 2022 peste 10.000 de oameni la Marşul Bucharest Pride. Traseul de anul acesta este mai lung decât cel de la ediţiile precedente şi va avea ca punct de sosire Parcul Izvor.

Programul Marșului Bucharest Pride

Marșul Bucharest Pride, care va avea loc pe 9 iulie 2022, va avea următorul program?

17:00 – 18:00 – Întâlnirea participanţilor pe Calea Victoriei, între Strada Sevastopol şi Strada General Gheorghe Manu. 

18:00 – 19:00 – Marşul Bucharest Pride se desfăşoară pe Calea Victoriei, până în Parcul Izvor. Traseu: Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Schitu Măgureanu – Pod Izvor – Parc Izvor 

19:00 – 21:00 – Finalul marşului Bucharest Pride : Parcul Izvor. 

Cookies