Bucharest Jazz Festival revine în Capitală în perioada 7-10 septembrie. Biletele și programul vor fi disponibile în curând

25 iul. 2023
194 Afișari
Bucharest Jazz Festival revine în Capitală în perioada 7-10 septembrie. Biletele și programul vor fi disponibile în curând
Bucharest Jazz Festival revine în Capitală în perioada 7-10 septembrie. Biletele și programul vor fi disponibile în curând | Sursa foto: Facebook - Bucharest Jazz Festival

Bucharest Jazz Festival 2023 va avea loc în această toamnă, iar artiști nominalizaţi la premiile Grammy, senzaţii noi ale jazzului britanic, orchestre, trupe şi muzicieni din America, Germania, Finlanda, Austria, România şi Franţa vin în Capitală pentru o nouă ediţie.

Bucharest Jazz Festival va avea loc în această toamnă

Bucharest Jazz Festival va avea loc în perioada 7-10 septembrie 2023 și va aduce, pe de o parte, trei zile de concerte live la Combinatul Fondului Plastic (8-10 septembrie) şi un preview special de concerte cu intrare liberă în prima zi de festival, pe 7 septembrie, la ARCUB – Hanul Gabroveni, se arată într-un comunicat.

Festivalul care i-a adus la București pe Jan Garbarek, Terence Blanchard, Lee Konitz și Marilyn Mazur, Bucharest Jazz Festival este un proiect organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Ana-Cristina Leonte va fi noul curator al festivalului, o voce reprezentativă a jazzului românesc, compozitor şi lider de trupă, absolventă a secției conduse de pianistul și profesorul universitar Mircea Tiberian, din cadrul Universității Naționale de Muzică București.

Aceasta a cântat alături de numeroşi muzicieni de jazz. În același timp, colaborează şi cu artişti din diferite sfere muzicale, precum Electric Brother, trupa Kumm și Akim Hash.

A câştigat numeroase premii la competiţiile de jazz, precum:

  • titlul pentru Cel mai bun solist vocal, în cadrul Concursului Internaţional Johnny Răducanu (2015),
  • Best Vocal Performance Award la Sibiu Jazz Festival (2013),
  • premiul pentru Cea mai bună trupă de jazz, alături de pianistul Albert Tajti și basistul Michael Acker, la Târgu-Mureş (2012).

Artiștii care vor cânta pe scena festivalului

Festivalul va începe pe data de 7 septembrie la București cu o seară specială de concerte gratuite la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Până pe data de 10 septembrie, Bucharest Jazz Festival va continua cu alte trei zile de concerte live şi jam sessions la Combinatul Fondului Plastic.

Printre capetele de afiş ale acestei ediţii se află colectivul muzical din Londra – Nubiyan Twist care va aduce la Bucharest Jazz Festival ritmuri de hip-hop, jazz, soul şi afrobeat.

Selectaţi de David Byrne să cânte la prestigioasa Queen Elizabeth Hall şi aplaudaţi la Glastonbury, Shambala sau Edinburgh Jazz Festival, formaţia chitaristului şi producătorului Tom Excell are reputaţia unor prestaţii live uimitoare ce îmbină sunetul instrumentelor de suflat cu voci feminine puternice, mc’ing, live dubs şi ritmuri reggae, soul, jazz, latin şi dance.

Saxofonistul nominalizat la Grammy, Ben Wendel este unul dintre artiştii care va cânta pentru prima dată la Bucharest Jazz Festival. Saxofonistul canadian va urca pe scenă alături de Shai Maestro, Ofri, Nehemya şi Orlando LeFleming.

Printre cele mai interesante colaborări ale ediţiei, artistul german Tobias Hoffman prezintă publicului din România ultimul său album „Conspiracy” alături de Big Band Radio România şi chitaristul finlandez Vilkka Wahl în calitate de solist.

Saxofonist şi compozitor, Tobias Hoffman va urca pe scena de la Combinatul Fondului Plastic în calitate de dirijor. Printre piesele pe care le va interpreta se numără compoziţii premiate, printre care „Relentless”.

Prezenţă inedită la ediţia din acest an este concertul Norzeatic și Qinta Spartă, care-l aduce pe scena festivalului pe unul dintre reprezentanţii rap-ului românesc – Norzeatic. Va energiza atmosfera de la Combinatul Fondului Plastic cu rime postmoderne şi ritmuri groovy alături de artiştii Mihai Iordache, Albert Tajti, Tavi Scurtu, Electric Brother, Florian Mikuta, Mike Alex, Lolo Noukpetor și DJ Tzuc.

Programul Bucharest Jazz Festival va fi disponibil în curând

Din line-up-ul Bucharest Jazz Festival fac parte:

  • Mircea Tiberian Quartet,
  • Gin Tonic Orchestra,
  • Anita Petruescu Group,
  • Muntet,
  • Lukacs Marton ft. Csikos Aron,
  • Sorin Romanescu Trio,
  • Sebastian Spanache etc.

Programul Bucharest Jazz Festival urmează să fie disponibil pe arcub.ro şi bucharestjazzfestival.ro.

Biletele vor fi puse în vânzare la prețuri variabile în funcție de categoria de loc și vor putea fi cumpărate online de pe arcub.ro, Entertix.ro, Myticket.ro, din magazinele partenere și de la casa de bilete ARCUB de pe strada Lipscani nr. 84-90.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies