BAZAR

Bucharest International Dance Film Festival #4, între 6 şi 9 septembrie

Tema ediţiei de anul acesta a singurului festival de gen din România o reprezintă „[re]tracing” – urmele pe care timpul le-a lăsat în vieţile oamenilor şi ale comunităţilor din care fac parte.

„Ediţia a patra a festivalului vine într-o perioadă în care suntem obligaţi să luptăm pentru normalitate şi în care regândim coordonatele trecutului pentru a putea înţelege prezentul. Întâlnirea dintre film şi dans aduce la BIDFF poveşti despre rezistenţă, perseverenţă şi curaj”, declară Simona Deaconescu, directorul artistic al festivalului. „Printr-un program complex, care aduce împreună artişti din mai multe domenii, propunem publicului un exerciţiu de imaginaţie, prin care să retrăiască realitatea pe mai multe axe: temporală, emoţională şi psihologică”, adaugă ea.

Pe lângă cele două programe competiţionale (scurtmetraje internaţionale şi competiţia naţională), la BIDFF 2018 vor fi prezenţi doi specialişti internaţionali, care vor coordona laboratorul de dezvoltare de filme de dans – „Stories in Movement”.

Guy Cools, unul dintre cei mai renumiţi dramaturgi internaţionali, care a lucrat alături de coregrafi precum Akram Khan şi Sidi Larbi Cherkaoui, va susţine atelierul de dramaturgie.

Helena Jonsdottir, una dintre cele mai importante coregrafe din Scandinavia, inovatoare a filmului de dans, va coordona atelierul de creaţie.

Laboratorul este dedicat creatorilor din Sud-Estul Europei şi are loc între 3 şi 9 septembrie, la Qreator şi LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, şi va fi finalizat cu o sesiune de pitching de idei dedicată participanţilor.
Cea mai bună prezentare va câştiga un premiu în valoare de 700 de euro, oferit de Institutul Cultural Român.

Evenimentele din cadrul BIDFF vor avea loc la Cinema Elvire Popesco (Institutul Francez din România), Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, LINOTIP-Centru Independent Coregrafic, DESCHIS Atelier, DESCHIS Gastrobar şi Qreator.

Bucharest International Dance Film Festival este un proiect al Asociaţiei Tangaj Dance, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Institutului Cultural Român, Consulatului Onorific al Republicii Islanda la Bucureşti, British Council şi Institutului Balassi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button