BAZAR

Bucharest International Air Show 2013-doar o zi.Forţele Aeriene Române nu mai zboară la show aviatic

Sâmbătă, la Aeroportul Băneasa, se desfăşoară Bucharest International Air Show&General Aviation Exhibition, sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României. Ediţia din acest an este dedicată celebrării a 90 de ani de la înfiinţarea Aeroclubului României şi a centenarului Aeronauticii Militare. Intrarea publicului este liberă, iar accesul se face prin ROMAERO.

Spectacolul aerian ar fi trebuit să se desfăşoare iniţial pe parcursul a două zile, însă, în urma retragerii Forţelor Aeriene Române, programul a fost restrâns la o singură zi. Programul va cuprinde: evoluţii aeriene (8:30 – 14:00), festivitate de premiere a echipelor de acrobaţie, spectacolul „Zbor în crepuscul” (ora 18:30) şi recitaluri Antonia, Tasha şi Deep Central.

Din programul iniţial a fost scoasă o demonstraţie de mânuire a armei şi rulajul la sol al aparatului de zbor Vlaicu II.

În cadrul Bucharest International Air Show va fi organizată o expoziţie de aviaţie generală, prima de acest fel din România, care se va desfăşura la Romaero, pe parcursul întregului eveniment. Printre expozanţi se numără producători de aeronave, proprietari de aparate de zbor, furnizori de servicii de aviaţie generală, şcoli de zbor, aerocluburi sau furnizori de echipamente şi articole de aviaţie.

Forţele Aeriene Române nu mai participă la Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition

Iniţial, show-ul aviatic trebuia să se desfăşoare în zile de 27 – 28 iulie, fiind organizat de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Fortele Aeriene Romane, Aeroclubul Romaniei, Romatsa, SC Romaero SA si Clubul Sportiv AIBO.

Cu 10 zile înainte de eveniment, Forţele Aeriene Române s-au retras de la eveniment, motiv pentru care organizatorii au fost nevoiţi să restrângă programul. Reprezentanţii MApN au precizat pentru RTV.NET că motivul neparticipării Forţelor Aeriene Române la BIAS 2013 este legat de „limitarea resursei de personal care ar fi putut fi angajată în alte acţiuni”.

„Ca urmare a activităţilor deja planificate în contextul Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, în perioada 19-21 iulie, ce au cuprins expoziţii de tehnică şi demonstraţii aeriene la Boboc, Bacău, Câmpia Turzii, Bucureşti şi Timişoara, a existat o limitare a resursei de personal care ar fi putut fi angajată în alte acţiuni. În paralel, piloţii şi personalul tehnic trebuie să asigure şi misiunile curente de luptă sau de transport”, potrivit MApN.

Spectacolul aviatic, numit pe scurt „BIAS”, este la a cincea ediție. Prima manifestare a avut loc în anul 2009.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button