Societatea de Transport București (STB) a inițiat o procedură pentru a consulta piața în vederea achiziției prin leasing a patru autobuze de tip double-deck. Acest model nu este unul nou pentru STB, societatea folosind vehicule de acest gen pentru linia turistică denumită „Bucharest City Tour”.
Este posibil ca STB să caute reintroducerea traseului turistic „Bucharest City Tour”, după ce societatea care asigură transportul în comun în Capitală a lansat o procedură de consultare a pieței pentru a obține prin leasing patru autobuze prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
„Obiectul constă în achiziționarea prin leasing a patru autobuze double-deck din gama de 11-12 m, înălțimea totală maximum 3.950 mm, pe o perioadă de 8 ani”, se arată în anunțul publicat de STB pe platforma SEAP, potrivit Economica.
Potrivit anunțului publicat de STB pe platforma de achiziții publice, autobuzele trebuie să fie de tip etajat, cu podea total coborâtă, rampă pentru persoanele cu dizabilități, sistem de aer condiționat, grad redus de poluare, capacitate de transport de minimum 72 de persoane, inclusiv conducătorul auto, din care minimum 20 locuri + 2 locuri pentru scaune cu rotile în salon și minimum 50 locuri pe scaune pe platformă, plafon retractabil la compartimentul superior și instalație de încălzire.
În prezent, linia „Bucharest City Tour” este suspendată temporar, potrivit paginii STB dedicate acestei linii turistice. Linia turistică era deservită (în perioada primavară – toamnă) de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri, care circulau pe traseul Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei.
Cele patru autobuze pe care STB le utiliza pe linia „Bucharest City Tour” erau închiriate de la Constanța și erau vechi și necesitau deseori reparații, potrivit autorităților, motiv pentru care acestea nu mai pot fi reintroduse în circulație.
Linia turistică a fost introdusă în 2012, iar un bilet costa 25 lei pentru adulți, 10 lei pentru copii, cei cu vârsta sub 7 ani având gratuitate.