Bu-hu-huuu! Locurile bântuite din Centrul Vechi. Înfricoșătoare povești de București cu tuneluri dubioase și dement mit urban cu restaurant pentru canibali

14 feb. 2023
8629 Afișari
Bu-hu-huuu! Locurile bântuite din Centrul Vechi. Înfricoșătoare povești de București cu tuneluri dubioase și dement mit urban cu restaurant pentru canibali
Bu-hu-huuu! Locurile bântuite din Centrul Vechi. Înficoșătoare povești de București cu tuneluri dubioase și dement mit urban cu restaurant pentru canibali. Imagine simbol: Unsplash

Centrul Vechi al Bucureștiului este un punct turistic foarte populat în prezent, dar acesta ascunde și câteva locuri bântuite. Chiar dacă este locul unde bucureștenii și turiștii se întâlnesc pentru a se distra, acesta are și câteva legende și mituri urbane, destul de stranii.

Indiferent în ce direcție te plimbi, mai mult ca sigur vei întâlni o clădire cu o legendă urbană sumbră.

Se zvonește că zona centrală ascunde tuneluri secrete, clădiri și cimitire bântuite. Suntem convinși ca aceste mituri urbane despre locurile bântuite îi vor intriga pe turiștii sau locuitorii pasionați de paranormal.

Case bântuite din Centrul Istoric al Bucureștiului

Conform România Misterioasă, teoretic există un număr imens de case bântuite sau case ale diavolului. Se spune că în aceste clădiri s-au întâmplat evenimente nefaste sau chiar crime. Câteva exemple de case bântuite din Centru sunt:

Casa Masacrului celor 203 orfelini, situată undeva pe Strada Franceză

Legenda spune că pe Strada Franceză a fost un orfelinat unde erau aduși copiii fără adăpost, de patronul casei, Stavrache Hagi-Orman. Acest om ar fi fost rău, deoarece se zvonea că ținea copiii înfometați până la epuizare și se bucura când le auzea strigătele de foame.

Mulți trecători au povestit că aud țipete când trec, după miezul nopții, pe lângă casă. Vocile micuților strigau: „Vrem apă! Apă!”

Citește mai multe AICI.

Casa Sângelui Negru

Casa Sângelui Negru se află pe Strada Mântuleasa, nr. 33. Clădirea este cea în care Mircea Eliade și-a petrecut copilăria, clădire care a pus amprenta asupra personalității scriitorului, conform Playtech.

Locuitorii din vremurile vechi spuneau că această casă ar adăposti 3 demoni și o fantomă. Tot ei i-au atribuit și denumirea de „Casa Sângelui Negru”, deoarece spuneau că în timpul nopții se auzeau sunete suspecte dinspre poarta de la intrare. Uneori, dimineața, vecinii vedeau pete întunecate ce păreau a fi de sânge, pe fațada clădirii, scriu cei de la Shtiu.ro.

Și din păcate, asta nu este tot…

Tot în această clădire se spune că au avut loc mai multe crime.

Una dintre ele este cea a prostituatei „Bocănitoarea”, care ar fi fost omorâtă chiar în locuință, la sfârșitul secolului XIX.

Însă, din fericire, totul este doar o invenție a persoanelor pasionate de paranormal. Totuși, această poveste a devenit una dintre cele mai cunoscute legende urbane ale Bucureștiului.

Casa Sângelui Negru din Centrul Vechi
Casa Sângelui Negru din Centrul Vechi. Sursa foto: Playtech

Casa de pe Strada General Praporgeanu

Casa de pe Strada General Praporgeanu, nr. 19 are o poveste la fel de înspăimântătoare. Se spune că în nopțile cu lună plină, pe pereții casei apar înscrieri cu numărul demonic „666”. Tot aici, s-a sinucis și o femeie, iar alte două ar fi fost omorâte în perioada interbelică de un criminal în serie, conform România Misterioasă.

Explicații pentru legendele stranii din aceste case se găsesc în credințele populare și în imaginația bogată a oamenilor.

Tunelurile subterane din Centrul Vechi

Pentru iubitorii de paranormal, fantomele și spiritele pot fi găsite și în tunelurile subterane ascunse în Centrul Vechi. Cea mai cunoscută „intrare” în lumea spiritelor este la Zidul lui Dracula.

Acesta face parte din ruinele fostei cetăți Curtea Veche, refugiu al Domnitorului Vlad Țepeș. Se zvonește că Domnitorul bântuie și acum acele ruine.

Tunelul din curtea Mănăstirii Cotroceni

Camil Roguski, principialul arhitect al lui Nicolae Ceaușescu, a spus că a avut onoarea de a vizita un tunel subteran al Bucureștiului. Este vorba despre tunelul care pornea din curtea Mănăstirii Cotroceni și ajungea în zona Gării Filaret. După spusele arhitectului, tunelul era destul de lat și se asemăna cu un drum cu două benzi.

Din păcate, tunelul a fost distrus în perioada anilor 80, în timpul executării unor lucrări de construcție, conform Edițiadedimineață.

Plăcintăria din zona Hanul lui Manuc

În altă zonă a Centrului Vechi, anume în zona Hanul lui Manuc, se pare că ar fi existat un anumit Sweeney Todd autohton. Se zvonea că există o plăcintărie care avea în compoziția delicateselor carne de om, conform România Misterioasă.

Mitul a avansat atât de mult încât a prezentat și procesul prin care lucrătorii se aprovizionau cu „ingredientul secret”, și anume printr-o trapă secretă aflată la toaleta clădirii.

Restaurantul Budapesta, un alt mit urban

O legendă asemănătoare plăcintăriei este cea a Restaurantului Budapesta, care se spune că ar fi utilizat același ingredient „special”. Canibalii din filmele horror ar fi adorat aceste locuri!

Restaurantul Budapesta era un celebru restaurant comunist, situat pe Bulevardul Cantemir din București. Se spune că în acest restaurant se serveau organe de om, în perioada anilor 80 și că ar fi fost anchetat de Miliție la vremea respectivă.

Conform Adevărul, un ospătar care ar fi lucrat în restaurant ar fi acordat un interviu în care a povestit cum s-a născut acest mit urban.

Prin ’85-’86 au venit mai multe echipaje de Miliţie şi Procuratură, au închis resturantul şi ne-au interogat vreme de două ore, timp în care nimeni nu a avut voie să părăsească localul. Exista o plângere că a murit cineva despre care doctorii au spus, după autopsie, că a consumat ficat de om la restaurantul nostru” spune Costică Știrbu, ospătarul care a lucrat în „Budapesta”.

În urma anchetei s-a dovedit că acuzațiile au fost false și că nu s-au găsit organe umane în incinta restaurantului.

Te-ar putea interesa și:

Cookies