Brrrr! Se face frig săptămâna viitoare, vine o masă de aer rece. Ajunge și pe masa de Crăciun? Vremea în București și-n țară în zilele următoare

18 dec. 2021
887 afișări
Brrrr! Se face frig săptămâna viitoare, vine o masă de aer rece. Ajunge și pe masa de Crăciun? Vremea în București și-n țară în zilele următoare
Brrrr! Se face frig săptămâna viitoare, vine o masă de aer rece. Ajunge și pe masa de Crăciun? Vremea în București și-n țară în zilele următoare

Situația meteo pentru săptămâna viitoare se anunță, în acest moment, cam așa: temperaturile scad la mijlocul săptămânii viitoare, când în România ajunge o masă de aer rece. Nopțile vor fi cam friguroase. 

Decât să începem cu veștile proaste, mai bine cu vestea bună mai întâi. E drept că se face foarte frig săptămâna viitoare, de pe la mijlocul ei, mai exact, dar prognoza ANM din acest moment spune că, în zilele de Crăciun, vremea se va încălzi inclusiv în București.

Acum, înapoi la veștile proaste cu vremea. Mâine și poimâine, vremea va fi cam ca la carte, cu temperaturi normale pentru această dată de calendar. 

Asta înseamnă maxime termice cuprinse, la nivel național, între 0 și 6 grade Celsius. Va fi mai frig în în centrul țării, mai puțin frig în sud.

Când începe să se răcească vremea

De marți, 22 decembrie, vremea se răcește strașnic. În  Moldova, maximele termice nu vor mai trece nici măcar la prânz de -4, -5 grade Celsius. În restul țării vor fi maxime în general între -4 și 4 grade Celsius.

Ziua de Miercuri vine cu ger

Dimineața de miercuri va fi una foarte rece.  În toată țara vor fi temperaturi mai mici de -5 grade celsius. Normal, dimineața friguroasă de miercuri vine și după una dintre cele mai reci nopți de până acum. Dacă sperați să capete Soarele ceva forță peste zi, speranța e mai degrabă deșartă: nicăieri în țară, temperatura maximă nu va fi mai mare de +2 grade Celsius. La nivelul tuturor regiunilor, maximele termice vor fi cuprinse în generale între -6 și unu, două grade Celsius.

De nins, nu ninge decât răzleț prin țară. La munte, însă, frigul vine și cu ninsoare.

Crăciun cu vreme bună

De joi, vremea se va mai îmbuna, spune, pentru Digi24, Meda Andrei, meteorolog la administrația Națională de Meteorologie.

În ultimele zile ale săptămânii care vine – adică în Ajunul Crăciunului și în zilele de Crăciun, mai exact pe  24, 25, 26 decembrie- vremea va fi inițial normală pentru această perioadă, apoi chiar mai bună decât de obicei, cu temperaturi peste media climatologică. Ce înseamnă asta, mai exact? Înseamnă temperaturi cuprinse între 1 și 10 grade Celsius.

Vremea în București de Crăciun

La București, sărim direct la ziua de Crăciun! Meteorologii prognozează că sâmbătă, pe 25 decembrie, vom avea parte de o temperatură maximă de 9-10 grade Celsius.

Iar duminică, pe 26 decembrie, ar putea fi și mai cald.

Cum o să fie de Crăciun la munte

Prognozele vorbesc acum de ceva lapoviță și ninsoare, dar la altitudini mari.

Zăpada se va menține, dar stratul se va subția în condițiile în care la altitudini sub 1500 de metri, cel mai probabil vor apărea temporar și ploi.

 

Cookies