Brrr, dar… pregătiri pentru primăvară în București. 200.000 de bulbi de lalele se plantează în Sectorul 6

14 nov. 2022
285 Afișari
Brrr, dar... pregătiri pentru primăvară în București. 200.000 de bulbi de lalele se plantează în Sectorul 6
Brrr, dar... pregătiri pentru primăvară în București. 200.000 de bulbi de lalele se plantează în Sectorul 6. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

„Țara lalelelor” se mută în Sectorul 6. Perioada aceasta, în mai multe zone, se plantează 200.000 de bulbi de lalele, anunță PS6.

200.000 de bulbi de lalele se plantează în Sectorul 6

Nici nu a venit iarna, iar Sectorul 6 se pregătește de primăvară. Primăria Sectorului 6 anunță că 200.000 de bulbi de lalele se plantează în această perioadă în mai multe zone:

„Astfel că la primăvară vom avea parte de un superb peisaj multicolor”, anunță PS6 într-o postare pe Facebook.

PS6 și-a propus să aducă culoarea și frumosul în comunitate. Echipele ADPDU Sector 6 plantează bulbii de lalele, iar Primăria Sectorului 6 îi sfătuiește pe bucureșteni să aibă grijă să le păstreze.

Mai mulți internauți au lădat inițiativa în comentarii:

  • „Foarte frumos!Si in gradina blocului nostru avem lalele galbene si rosii.Primavara este o minunatie,cu zambile si narcise”
  • „Florile au fost mereu in sufletul romanului! Felicitari!”
  • „Spor la plantat!”
  • „Buna ideea cu lalelele!”

Istoria lalelelor

Când auzim de lalele ne gândim imediat la Olanda, dar aceste flori nu sunt originare de acolo. Olandezii nu sunt primii care au cultivat lalelele.

În urmă cu 4000 de ani a fost găsită prima mențiune a unei lalele, pe un vas cretan.

Prima referință la lalele, ca floare cultivată, a fost făcută de ambasadorul austriac Fleming Augier Ghislain de Busbecq.

Ambasadorul austriac spunea că a văzut pentru prima dată florile în Adrianopol, în anul 1554: „o abundență de flori pretutindeni, narcise, zambile și ceea ce turcii numesc Tulipan”.

De unde vine termenul de lalea „tulipa” (latină): din turcescul „tulbend” (turban) cu care floarea se aseamană. Legile otomanilor erau stricte în ceea ce privește cultivarea și comerțul acestor flori: lalelele nu se vindeau în afara capitalei.

Cine încălca această lege ajungea să fie exilat sau torturat. În acele vremuri, lalelele valorau mai mult decât viața oamenilor.

În anul 1583 a început istoria acestor flori în Olanda, când botanistul Carolus Clusius le-a descoperit în Viena. Acesta a fost angajat ca botanist la curtea austriacă, iar în momentul în care a fost exclus s-a retras în Olanda.

În cartea sa, din anul 1583, Clusius menționează întroducerea lalelelor de către Busbecq și obținerea de răsaduri. El a cultivat mai multe varietăți de lalele și le-a răspândit altor colegi botaniști europeni.

„De aceea, este considerat principalul responsabil pentru întroducerea în Europa a lalelelor ca plantă cultivată cu scop ornamental”, povestește PS6.

Cookies