ESENTIAL

Brokeri de asigurări cu sediul în canalizările Capitalei

Un om al străzii din Bucureşti, care este acţionar unic la peste 50 de firme, a vândut mii de poliţe de asigurare Casco şi RCA. O bătrână de 80 de ani, din Capitală, are, de ani de zile, afaceri în domeniu şi a reuşit să vândă poliţe de milioane de lei, informează Capital.ro. Aceste cazuri, descoperite de specialiştii în combaterea fraudelor ai unor mari companii de asigurări din România, arată cum persoanele cu ştate şi relaţii vechi în lumea asigurărilor reuşesc să îi fraudeze pe emitenţii poliţelor.

De regulă, capii reţelelor sunt foşti angajaţi care au avut funcţii importante în companiile de asigurări şi fiindcă ştiu sistemul, aceştia sunt aproape imposibil de condamnat legal. Astfel, companiile de asigurare ajung să se judece cu persoane fără venituri şi fără casă care, legal, datorează asigurătorilor sume mari de bani obţinute din vânzarea poliţelor.

Ion Gherase care, fără să ştie exact ce face, a ajuns patronul a 54 de firme care au reuşit să obţină, din partea unor companii mari de asigurări, dreptul de a vinde poliţe de asigurare Casco şi RCA. Banii nu au mai ajuns în conturile companiilor emitente ci direct în buzunarele celor care au pus la punct afacerea. Daunele din acest caz depăşesc pragul de 1 milion de euro.

”Holdingul” boschetarului are sediul din acte într-o casă părăsită. Luat la întrebări de anchetatori, omul străzii şi-a recunoscut semnătura şi a spus însă că nu ştia că “a ajuns patron”.

Boschetarul era contactat de un fost angajat ai unei companii de asigurări, iar împreună cu acesta şi cu alte persoane, ei mergeau la o terasă în zona Sfântul Gheorghe, din Capitală, unde consumau alcool, iar un altul aducea dosarele cu acte, iar omul străzii le semna. După ce tranzacţiile se făceau, “la o vodcă mică”, afacerea era preluată, mai departe, de persoane cu funcţii importante, precum avocaţi sau foşti angajaţi ai companiilor de asigurări.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button