Brîndușa Novac, fosta directoare a Circului Globus, condamnată la 6 luni de inchisoare cu suspendare

de:
15 oct. 2014
18 Afișari
Brîndușa Novac, fosta directoare a Circului Globus, condamnată la 6 luni de inchisoare cu suspendare

BRÎNDUȘA NOVAC CONDAMNATĂ. Într-un dosar separat, tot instanța supremă a decis definitiv că Brîndușa Novac s-a aflat în stare de incompatibilitate, potrivit Agerpres.

BRÎNDUȘA NOVAC, CONFLICT DE INTERESE. În mai 2011, ANI a constatat că Brîndușa Novac, deputat și director al „Circ & Variete Globus” București, a încălcat legislația privind regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală, deoarece, în perioada 5 decembrie 2006 — 12 mai 2009, în calitate de persoană fizică, precum și în calitate de asociat în cadrul SC Sidus Artis SRL, ar fi încheiat 11 contracte de colaborare, precum și contracte pentru realizarea unor spectacole de către Circul Globus București (în prezent „Circ&Variete Globus” București).

BRÎNDUȘA NOVAC CONDAMNATĂ. ANI susținea atunci că Brîndușa Novac s-a aflat în conflict de interese în materie administrativă, deoarece ar fi semnat, în calitate de persoană fizică, cu ”Circ & Variete Globus” București, două contracte de realizare a scenariilor și regiei pentru două spectacole, precum și un contract de colaborare încheiat între ”Circ & Variete Globus” București și SC Sidus Artis SRL, societate în cadrul căreia a deținut, până la 23 iunie 2010, calitatea de asociat. Valoarea totală a celor trei contracte semnate este de 443.440 lei.

BRÎNDUȘA NOVAC, CONFLICT DE INTERESE. De asemenea, ANI susținea că există indicii privind săvârșirea de către Brîndușa Novac a infracțiunii de conflict de interese, deoarece ar fi semnat, în perioada 5 decembrie 2006 — 10 aprilie 2008, în calitate de director/manager la „Circ & Variete Globus” București, contracte de realizare a regiei și a scenariilor pentru spectacole cu SC Sidus Artis SRL, societate în cadrul căreia avea calitatea de asociat, cu o cotă de participare de 50%.

BRÎNDUȘA NOVAC, FOST DEPUTAT CONDAMNAT. Valoarea totală a celor 11 contracte semnate cu încălcarea legislației privind conflictul de interese în materie administrativă, precum și a celei prevăzute de Codul penal al României este de 1.194.032 lei.

BRÎNDUȘA NOVAC, CONFLICT DE INTERESE. La 23 februarie 2011, ANI a constatat și starea de incompatibilitate în care s-a aflat Brîndușa Novac ca urmare a exercitării simultane a demnității de deputat și a funcției de director manager la „Circ & Variete Globus București”.

Cookies