Brigitte Bardot: Eutanasia câinilor va aminti lumii de Ceauşescu

de:
10 apr. 2011
1 afișări
Brigitte Bardot: Eutanasia câinilor va aminti lumii de Ceauşescu

Bardot le-a trimis o scrisoare deputaţilor români: „Domnilor deputaţi, următorul vot al Parlamentului, cu privire la situaţia animalelor fără stăpâni, va avea o influenţă considerabilă atât asupra viitorului a milioane de câini cât şi al României. Cu această ocazie, toţi concetăţenii dumneavoastră şi opinia publică internaţională îşi vor da seama dacă în ţara dumneavoastră domnia sângeroasă a fostului dictator va ieşi din nou la suprafaţă. Deoarece câinii fără stăpâni din România sunt o tristă consecinţă a acelui regim, iar votarea pentru eutanasiere aminteşte de hotărârile dictatoriale ale trecutului, care încă mai fac victime în rândul nevinovaţilor”, se arată în scrisoarea trimisă de Brigitte Bardot.

Ea a explicat că uciderea câinilor este îndreptată împotriva efectelor şi nu cauzei suprapopulaţiei animale. „Dumneavoastră vorbiţi despre “eutanasie”, eu vorbesc despre crimă, despre genocid animal, deoarece nu se pune problema scurtării suferinţelor unei fiinţe, ci a exterminării unei întregi populaţii aflată în deplină sănătate”, a mai spus Bardot, explicând că sterilizarea este singura soluţie pentru diminuarea numărului de animale fără stăpâni.

Domnilor Deputaţi, după oprirea masacrului puilor de focă în Canada, aş dori ca România să îmi ofere o nouă victorie împotriva barbariei”, a încheiat fosta actriţă.

Iubitorii de animale se vor întruni luni la o demonstraţie de sprijin a măsurii castrării câinilor fără stăpân şi împotriva eutanasiei, în Parcul Izvor, între orele 14:00 şi 17:00.

Cookies