BREAKING | Vreme severă imediată în București. ANM estimează două ore de ploi torențiale și vijelii. Temperaturi cu 15 grade mai mici față de ieri

27 iul. 2023
2544 afișări
BREAKING | Vreme severă imediată în București. ANM estimează două ore de ploi torențiale și vijelii. Temperaturi cu 15 grade mai mici față de ieri
BREAKING | Vreme severă imediată în București. ANM estimează două ore de ploi torențiale și vijelii. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Vijelie în București și alertă now casting (vreme severă imediată) emisă de ANM cu puțin timp în urmă

Avertizarea meteorologilor e valabilă de la  ora 11:55 până la  ora 13:00, timp în care:

Se vor semnala averse care vor acumula 10…15 l/mp, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului.

BREAKING | Vreme severă imediată în București. ANM estimează două ore de ploi torențiale și vijelii
ANM: Averse de ploaie care vor acumula 10-15 litri de apă/metrul pătrat

Vijelie în București, după mai multe zile caniculare

Este al doilea episod de vreme severă în București, în ultimele 12 ore, după cel de aseară, când Capitala a fost sub cond portocaliu de furtuni și când furtunile chiar s-au pornit în jurul orei 21:00.

Ieri, de altfel, s-a înregistrat o situație aparent paradoxală: Bucureștiul era, simultan, sub două avertizări de vreme extremă: cod roșu de caniculă și cod portocaliu de furtuni.

Episoade de vreme severă au fost, de altfel, nu doar în București, ci și în mai mult de jumătate de țară.

Vreme la extreme. Bilanțul vijeliilor de până acum din București și din țară

Inspectoratul general pentru Situații de Urgență (IGSU) a făcut, în această dimineață, bilanţul vijeliilor și precipitaţiilor abundente de miercuri.

Patru persoane au murit, s-au înregistrat pagube în 22 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, 117 copaci au căzut pe carosabil, autoturisme şi clădiri,  9 case, 16 blocuri şi 18 autoturisme au fost avariate, tranmiste IGSU:

53 de localităţi din 22 de judeţe (AB, AG, BC, BH, BT, BV, CS, CT, CV, HR, HD, MM, MS, NT, OT, SM, SB, SV şi TL) şi municipiul Bucureşti au fost afectate, în cursul zilei de ieri, de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Pompierii au depus eforturi pentru degajarea unor elemente de construcţie, 6 stâlpi şi nu mai puţin de 117 copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme şi clădiri. Intervenţii prompte au fost efectuate şi pentru evacuarea apei din 1 anexă, 7 beciuri, 2 subsoluri de bloc şi 2 străzi. Ca urmare a acestor evenimente, 9 case, 16 blocuri şi 18 autoturisme au fost avariate”, conform IGSU.

Trei dintre cele 4 persoane care au murit  au fost lovite de fulger în judeţele Botoşani şi Caraş-Severin, în timp ce o altă persoană a decedat după ce un copac s-a prăbușit pestemașina în care se afla, în judeţul Alba.

Cum va fi vremea azi în București

Prognoza  București arată că, joi, vremea se va răci semnificativ faţă de zilele precedente, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade. În plus, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

Cookies