BREAKING | Voucherele „Materna” nu vor fi eliminate. Nicușor Dan: „A fost o eroare umană”

13 sept. 2021
7362 Afișari
BREAKING | Voucherele „Materna” nu vor fi eliminate. Nicușor Dan: „A fost o eroare umană”

Voucherele „Materna” nu vor fi eliminate, spune Primarul General al Capitalei. Nicușor Dan a declarat că „A fost o eroare umană”. Ce sa întâmplat, de fapt?

BREAKING | Voucherele „Materna” nu vor fi eliminate. Nicușor Dan: „A fost o eroare umană”. Primarul General al Capitalei a declarat că anunțul postat pe site-ul oficial al DGAS, din data de 13 septembrie, a fost doar o eroare umană.

Voucherele Materna nu vor fi eliminate

După ce mulți părinți au fost suprinși de vestea neplăcută dată luni, 13 septembrie, de DGAS – Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București), iată că a venit și declarația oficială.

Știrea inițială: Voucherele „Materna”. Primăria Capitalei a eliminat stimulentul pentru nou-născuți

Prin intermediul biroului de presă al Primăriei Municipiului București, Nicușor Dan a declarat că anunțul nu este adevărat.

Stimulentele financiare pentru nou-născuți nu vor fi eliminate. Se pare că a fost vorba despre o eroare umană, iar anunțul făcut pe site-ul DGAS nu a corespuns cu realitatea.

„Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuți, vouchere materna și persoane adulte cu dizabilități să nu mai fie plătite.

Dintr-o eroare umană, anunțul apărut pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București nu corespunde realității”, a declarat Primarul General al Capitalei prin intermediul comunicatului de presă.

Nicușor Dan: „A fost o eroare umană”

Nicușor Dan a anunțat că vor fi preluate în continuare cererile pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuți, voucherele materna, persoane adulte cu dizabilități, copii cu dizabilități, familii monoparentale, dar și sprijinul pentru prevenirea abandonului școlar.

Toate aceste stimulente financiare urmează să fie plătite ca până acum, a asigurat Primarul General al Capitalei, luni, 13 septembrie.

Recomandăm și: Gravidă în București. Ce sunt voucherele „Materna”, care e valoarea lor, unde și cum le poți folosi

Mesajul în care se anunța eliminarea voucherelor Materna de pe site-ul DGAS, a dispărut.

Amintim că, tot luni, 13 septembrie, persoanele care doreau sprijin financiar erau anunțate că nu mai pot depune cereri și nici completări pentru tranșa a doua privind acordarea de Vouchere Materna. Lipsa bugetului era motivul invocat.