BREAKING | Vor fi puse în circulație noile tramvaie Imperio, anunță Nicușor Dan. Ziua exactă când vor ieși pe traseul liniei 41

07 dec. 2022
3090 afișări
BREAKING | Vor fi puse în circulație noile tramvaie Imperio, anunță Nicușor Dan. Ziua exactă când vor ieși pe traseul liniei 41

Noile tramvaie Imperio de la Astra Arad au fost recepționate de către comisia specială, și vor fi introduse în circulație în București în câteva zile. Anunțul oficial vine de la primarul general Nicușor Dan, după o serie întreagă de amânări.

În acest moment, în depourile din București se află 15 tramvaie noi livrate de către Astra Vagoane Arad.

Comisia de Recepție a terminat evaluarea documentelor și a decis că tramvaiele livrate de Astra Arad sunt conforme și respectă cerințele din caietul de sarcini, a anunțat miercuri, 7 decembrie, primarul general Nicușor Dan.

În câteva zile, cele 15 tramvaie vor fi puse în circulație, a mai spus acesta.

Potrivit unor surse STB, ziua în care vor începe să circule va fi sâmbătă, 10 decembrie. Primele tramvaie Imperio vor fi introduse la început pe linia tramvaiului 41.

La sfârșitul lunii trecute, Autoritatea Feroviară Română a omologat tramvaiele Astra pentru București.

Primul termen pe care Primarul General, Nicușor Dan l-a promis pentru circulația tramvaielor noi a fost luna septembrie.

Detalii despre noile tramvaie Imperio

Primele 20 de tramvaie noi vor circula la început pe linia 41.

Contractul pentru cele 100 de tramvaie noi cu o lungime de 36 de metri a fost semnat în mai 2021 pentru aproape 870 de milioane lei, fonduri europene nerambursabile prin programul Ministerului Dezvoltării.

Tramvaiele noi vor circula pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 şi 55, iar inelul principal al Capitalei are 26 km.

Cele 100 de tramvaie noi, din gama de 36 de metri, vor avea podeaua complet coborâtă, minim 5 uşi duble și vor fi dotate cu echipament de climatizare destinat asigurării atât a aerului condiţionat, cât şi a încălzirii.

De asemenea, s-a solicitat ca tramvaiele să aibă o capacitate de cel puțin 220 de călători total, din care minim 56 pe scaune, să aibă nivel de zgomot redus și echipamente pentru validarea cardurilor. Pentru persoanele cu dizabilităţi, care folosesc scaune cu rotile, se va prevedea o platformă rabatabilă sau culisantă cu acționare manuală şi se vor amenaja 2 locuri speciale. De asemenea, prin instalaţia IT care va echipa tramvaiele se vor oferi informații (audio-video) pentru călători, va exista o instalație de supraveghere video, precum și wi-fi. Va exista și posibilitatea transportării bicicletelor printr-un sistem de prindere și fixare rabatabil, care să nu ocupe spațiul destinat călătorilor atunci când nu este utilizat.

Îți mai recomandăm și:

Cookies