BREAKING | Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate. Pentagonul avertizează: Rusia schimbă strategia de atac

03 mart. 2022
1941 Afișari
BREAKING | Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate. Pentagonul avertizează: Rusia schimbă strategia de atac
BREAKING | Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate. Pentagonul avertizează: Rusia schimbă strategia de atac. Sursa foto: Pexels

Atacurile armatei ruse continuă în cea de-a opta zi de război din Ucraina, iar Vladimir Putin a convocat de urgență o ședință a Consilului de Securitate. În același timp, Pentagonul a lansat un avertisment și anunță că Rusia și-a schimbat strategia de luptă.

BREAKING | Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate

În noaptea de miercuri spre joi, au avut loc noi explozii în Kiev și în Herson, iar sirenele anti-aeriene s-au auzit în multe orașe. Autoritățile din Ucraina au confirmat că orașul Herson și zona din apropiere se află sub controlul trupelor rusești. Șeful administrației locale le-a cerut cetățenilor să se adăpostească, să rămână în case, pentru că rușii se află peste tot și sunt periculoși.

Primarul orașului Herson a declarat că întâmpină dificultăți enorme în a aduna morții pentru a-i înmormânta, dar și dificultăți cu livrarea alimentelor și medicamentelor.

Trupele rusești au înconjurat orașul-port Mariupol de la Marea Azov, care este foarte important din punct de vedere strategic.

Vladimir Putin a convocat de urgență o ședință a Consiliului de Securitate. La ședința anterioară, președintele Federației Ruse a decis să recunoască independența regiunilor separatise din estul Ucrainei.

Pentagonul avertizează: Rusia schimbă strategia de atac

Un raport al Pentagonului spune că rusia și-a schimbat strategia de atac. Atacurile fulger s-au lovit de rezistența puternică a ucrainenilor, iar acum se modifică într-o anihilare lentă a soldaților din Ucraina. Acest lucru va duce la o vărsare de sânge fără precedent.

Mii de civili riscă să-și piardă viața în bombardamente.

Vestul Ucrainei devenise refugiul cetățenilor ucraineni, dar acum zona a fost cuprinsă de frică și de disperare. Sirenele anti-aeriene răsună neîncetat, iar oamenii caută modalități să iasă din țară de urgență.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că aproximativ 9.000 de soldați ruși au murit de la începutul războiului și până azi. Cu toate acestea, Rusia încă trimite trupe către Ucraina, după ce ofensiva nu a avut rezultatele așteptate de Putin.

Cookies