BREAKING & VIDEO | Haos la București, în Parlament. Ședință întreruptă după ce George Simion, l-a îmbrâncit și jignit pe ministrul Energiei

07 feb. 2022
476 afișări
BREAKING & VIDEO | Haos la București, în Parlament. Ședință întreruptă după ce George Simion, l-a îmbrâncit și jignit pe ministrul Energiei
BREAKING & VIDEO | Haos la București, în Parlament. Ședință întreruptă după ce George Simion, l-a îmbrâncit și jignit pe ministrul Energiei. Sursa foto: Captura de ecran

Copreședintele partidului AUR, George Simion, l-a agresat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, în timpul ședinței de luni din plenul Parlamentului. Aceasta este o premieră în istoria Parlamentului, fiind prima dată când un ministru este agresat de un deputat, potrivit președintelui de ședință, social-democratul Daniel Suciu.

Momente tensionate luni după-amiază în Parlament. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, se afla la prezidiul Camerei Deputaților unde își ținea discursul ca urmare a moțiunii simple de cenzură inițiate împotriva sa când a fost întrerupt de copreședintele partidului AUR, George Simion. Acesta din urmă a întrerupt discursul ministrului Energiei, strigând în mod repetat „Ești un hoț!” și „Hoțule, hoțule!”, însă nu s-a limitat doar la acuzații, potrivit Mediafax.

Haos în Parlament. Ședința a fost suspendată

Virgil Popescu a răspuns acuzațiilor lui Simion, întrebându-l pe președintele ședinței dacă poate să îi spună liderului AUR „să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul”. George Simion a urcat la prezidiu, l-a bruscat pe ministru și l-a ținut cu ambele mâini, țipând în repetate rânduri „Ești un hoț!”.

Popescu a reacționat, numindu-l „prost” pe Simion, și provocându-l să îl lovească. Președintele ședinței, Daniel Suciu, a intervenit, cerând ca liderul AUR să se îndepărteze: „Rog chestorii să îi îndepărteze pe domnul Simion. Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru!”.

În cele din urmă, ședința a fost suspendată, șansele ca moțiunea lui Virgil Popescu să fie continuată astăzi fiind foarte mici.

Momentul în care George Simion îl agresează pe ministrul Energiei

Președintele ședinței de astăzi din Camera Deputaților, a declarat că episodul tensionat de astăzi este o premieră în istoria Parlamentului.

„Este pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru este agresat fizic”, a spus Daniel Suciu.

La scurt timp după încheierea ședinței, liderii formațiunilor politice s-au reunit în ședința birourilor permanente cu scopul de a decide dacă acest incident va duce la eventuala sancționare a liderului AUR, George Simion.

Cookies