BREAKING | Vladimir Putin: Sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei sunt o declarație de război. Și amenință iar

05 mart. 2022
1857 Afișari
BREAKING | Vladimir Putin: Sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei sunt o declarație de război. Și amenință iar
BREAKING | Vadimir Putin: Sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei sunt o declarație de război

Vladimir Putin, a declarat azi, în cea de a 10-a zi de la momentul în care a comandat invadarea Ucrainei, că decizia de a interveni militar în Ucraina a fost una „foarte dificilă”,  scrie agenția Agerpres.

Putin: Sancțiunile, o declarație de război a Occidentului

Liderul de la Kremlin a susținut din nou că invazia Rusiei în Ucraina era o operațiune necesară și a pretins iar că totul se desfășoară conform planurilor inițiale.

Într-un moment în care sancțiunile internaționale se simt deja puternic în Rusia, unde alimentele au început să fie raționalizate, Putin a declarat că măsurile luate de UE, NATO și celelalte țări echivalează o co declarație de război, scrie The Guardian.

Între timp, există fie informații disparate, fie zvonuri tot mai dese care vorbesc desprei iminența introducerii legii marțiale în Rusia.

Vladimir Putin susține că nu e nimic adevărat, că Rusia n-are de gând să introducă legea marţială:

Legea marţială este pusă în aplicare (…) în caz de agresiune, în special în regiunile în care au loc lupte. Noi nu avem o astfel de situaţie şi sper că nu va interveni

Încă o dată, Vladimir Putin a justificat războiul din Ucraina  prin dorința Rusiei ca Ucraina să fie „demilitarizată” și „denazificată”. Și a mai spus că Ucraina ar trebui să aibă un statut de stat neutru.  

Putin: Cine încercă să impună interdicție aeriană deasupra Ucrainei ne declară război

Potrivit AFP, Vladimir Putin a mai spus că Rusia va considera drept cobeligerantă orice ţară care va încerca să impună o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei. Este o cerere a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care argumenează că, „astfel, avioanele rusești nu ne mai pot bombarda”. Dar este o solicitare a Ucrainei pe care NATO a respins-o. Pentru Putin, o astfel de măsură ar fi o declarație de război:

Vom considera orice astfel de evoluţie ca fiind o participare la conflictul armat a oricărei ţări de pe teritoriul căreia este creată o ameninţare la adresa armatei noastre. (…)  ‘Începem să vorbim din ce în ce mai activ despre faptul că Ucraina va fi acceptată în NATO. Înţelegeţi la ce ar putea duce acest lucru, sau unde ar putea duce chiar acum?”

Între timp, este a 10-a zi de război în Ucraina. Și prima zi în care Rusia a anunțat  că a acceptat să oprească focul pentru câteva ore, pentru ca civilii să poată fi evacuați din orașele pe care le bombardează. Doar că ucrainenii îi acuză pe ruși că au încălcat promisiunea și au bombardat în continuare, inclusiv coridoarele umanitare pe care părțile le stabiliseră.

Cookies