BREAKING | Un tramvai Imperio a deraiat. STB: Liniile 7 și 25, blocate pe Șoseaua Giurgiului | UPDATE

19 iun. 2023
3221 Afișari
BREAKING | Un tramvai Imperio a deraiat. STB: Liniile 7 și 25, blocate pe Șoseaua Giurgiului | UPDATE
BREAKING | Un tramvai Imperio a deraiat. STB: Liniile 7 și 25, blocate pe Șoseaua Giurgiului | Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov / Facebook

Un tramvai Imperio a deraiat pe Șoseaua Giurgiului din București, la capătul liniei CFR Progresul. Tramvaiele circulă deviat.

UPDATE, 18:33: Liniile 7 și 25 funcționează normal pe Șoseaua Giurgiului, la CFR Progresul:

Liniile 7 și 25 funcționează normal pe Șos. Giurgiului, la CFR Progresul. Blocare și deviere: 75 de minute (16:45-18:00).” a anunțat STB

Zona începe să se aglomereze

Un membru al paginii de Facebook „Info Trafic București și Ilfov” a spus că un tramvai Imperio a deraiat pe Șoseaua Giurgiului, la capătul liniei CFR Progresul:

Imperio deraiat pe Șoseaua Giurgiului (la capăt de linie, CFR Progresul). Se aglomerează!” Coadă de la Luica până la CFR Progresul.” a scris M. A.

Mai mulți martori au spus că zona începe să se aglomereze.

Societatea de Transport București (STB) a anunțat că tramvaiele liniilor 7 și 25 sunt blocate pe Șoseaua Giurgiului:

Liniile 7 și 25 – blocate pe Șos. Giurgiului, la plecarea de la capătul de linie CFR Progresul. Cauza: deraiere. Tramvaiele circulă deviat, spre Zețari.”

Un bucureștean a spus că aceste incidente se produc din cauza șinelor de tramvai vechi:

E linia valurita rău acolo, dacă i-a dat puțină viteză s-a dus…” – A. C.

Tot mai multe incidente cu tramvaie Imperio au loc în București

Imperio, tramvaiele noi produse de Astra Arad și cumpărate de Primăria Capitalei, au fost puse în circulație în București în decembrie 2022, mai întâi pe linia 41, apoi pe 25 și 10.

De-atunci și până în prezent, STB a înregistrat zeci de incidente, majoritatea fiind defecțiuni minore, după spusele Societății de Transport București.

În urmă cu aproximativ două luni, la solicitarea HotNews, STB contabiliza incidentele/defecțiunile în care au fost implicate tramvaie Imperio:

Până la această dată (18 aprilie 2023, nota red.), Societatea de Transport București STB S.A. a dat în exploatare 29 tramvaie tip Imperio Metropolitan (20 de tramvaie în depoul Alexandria, care circulă pe linia 41 și 9 tramvaie în depoul Militari, care circulă în linia 25).În perioada decembrie 2022 – martie 2023, a fost înregistrat un număr de 76 defecțiuni minore, semnalate furnizorului și remediate operativ de către acesta, astfel încât tramvaiele să nu fie imobilizate și să nu afecteze programul de circulație. Menționăm că defecțiunile înregistrate se înscriu în nota firească de comportare în exploatare a unui vehicul nou, remedierea acestora de către furnizor realizându-se operativ

Principalele defecțiuni ale tramvaielor Imperio

STB comunică trei mari tipuri de decețiuni înregistrate, în trafic, de noile tramvaie:

  • Defecțiuni la sistemul de comandă și acționare uși (senzori dereglați, microcontacte, reglaje la mecanismele de închidere/deschidere uși);
  • Defecțiuni a sistemul de comandă și reglare a tracțiunii și frânării (reglaje soft invertoare);
  • Acționări de comenzi eronate ale conducătorilor de vehicule.

Primăria Capitalei a cumpărat de la Astra Arad 100 de tramvaie Imperio, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, un contract finanțat din bani europeni. Asta înseamnă, practic, 2 milioane de euro tramvaiul.

Te-ar putea interesa și:

Cookies