BREAKING | Un incendiu de vegetație are loc în zona retrocedată a Parcului IOR din Sectorul 3. Pompierii sunt la fața locului | UPDATE

10 aug. 2023
572 afișări
BREAKING | Un incendiu de vegetație are loc în zona retrocedată a Parcului IOR din Sectorul 3. Pompierii sunt la fața locului | UPDATE
BREAKING | Un incendiu de vegetație are loc în zona retrocedată a Parcului IOR din Sectorul 3. Pompierii sunt la fața locului. Sursa foto: Facebook - Cetățean Sector 3/F. G.

Un incendiu de vegetație are loc, în aceste momente, în Parcul IOR, lângă biserica de lemn de la Potcoavă. Mai multe autospeciale sunt acum la fața locului.

UPDATE: Pompierii au localizat incendiul. Suprafața afectată este de aproape 4.000 de metri pătrați. Mai multe autospeciale s-au retras din zona incidentului, iar acum incendiul nu se mai manifestă cu flacără, doar cu fum.

Un incendiu de vegetație are loc în zona retrocedată a Parcului IOR

Conform Buletin de București, peste 600 de metri pătrați de vegetație ard lângă biserica de lemn de la Potcoavă. Incendiul nu este controlat.

Inițial, la fața locului s-au prezentat două autospeciale. În urma evaluării făcute în acea zonă, au mai fost trimise încă trei, au transmis reprezentații ISU București-Ilfov.

Incendiul de vegetație, care reprezintă iarba înaltă și uscăciunea, este alimentat de vântul din zonă.

Flăcările au mai pus stăpânire pe zona retrocedată din Parcul IOR în luna iulie

Un incendiu de vegetație a mai avut loc, în această zonă, în luna iulie. Atunci flăcările au curprins sute de metri pătrați. Incidentul a avut loc pe timpul nopții.

Conform informațiilor oferite de Gândul.ro, afectată a fost zona retrocedată a acestui parc. Flăcările s-au extins pe sute de metri pătrați.

În urma acestui incendiu, zeci de copaci și de arbuști au fost distruși. Flăcările au fost vizibile de la distanțe mari.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri în vederea lichidării incendiului de vegetație din parcul aflat în Sectorul 3. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Motivul pentru care a izbucnit incendiul din acea noapte din luna iulie nu s-a făcut încă cunoscut.

Zona retrocedată din Parcul IOR se ântinde pe o suprafață de aproximativ 12 hectare și este cuprinsă între Bulevardele Liviu Rebreanu, Nicolae Grigorescu, Constantin Brâncuși și malul lacului. Aceasta a ieșit din proprietatea Primăriei Sectorului 3 în anul 2005.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies