BREAKING | Un elev a dat cu spray paralizant pe holul liceului Dimitrie Leonida din București. Zeci de colegi au nevoie de îngrijiri medicale. Traficul în zonă, îngreunat | UPDATE

13 feb. 2024
652 Afișari
BREAKING | Un elev a dat cu spray paralizant pe holul liceului Dimitrie Leonida din București. Zeci de colegi au nevoie de îngrijiri medicale. Traficul în zonă, îngreunat | UPDATE
BREAKING | Un elev a dat cu spray paralizant pe holul liceului Dimitrie Leonida. Mai mulți colegi de-ai săi au nevoie de îngrijiri medicale SMURD și poliție la fața locului | Sursă foto: Captură A 3CNN

Alertă într-un liceu din Capitală! Cinci copii au fost transportați la spital după ce un elev a dat cu spray paralizant pe holul unității de învățământ. Este vorba despre Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, de pe Bd. Basarabia din Sectorul 2.

UPDATE, ora 12:45: Șapte copii de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida au fost duși la Spitalul Marie Curie din București. Aceștia sunt monitorizați și sunt în stare bună, a declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale, Denis Stănescu, pentru Agerpres. Echipajele au evaluat 29 de persoane. Liceeni ajunși la spital nu vor rămâne internați.

Sunt bine acum, sunt monitorizați. Au prezentat semne de iritație respiratorie, cu tuse, cu ochii înlăcrimați.

UPDATE, ora 12:10: 25 de liceeni au fost afectați de sprayul lacrimogen.

UPDATE, ora 12:00: 17 elevi sunt evaluați medical.

UPDATE, ora 11:45: Incidentul ar fi avut loc în jurul orei 10. Un elev de 15 ani ar fi pulverizat, în urma unui conflict cu un alt elev, cu spray lacrimogen atât în exteriorul liceului, cât și în interior.

Elevii afectați acuză iritații oculare și iritații ale căilor respiratorii.

Totodată, cercetările vor fi preluate de serviciul siguranță școlară pentru a determina care au fost circumstanțele.

UPDATE: Traficul în zonă este îngreunat. Polițiștii dirijează traficul în zonă.

UPDATE: 15 elevi sunt evaluați medical. Elevii au fost evacuați din clădire și se află în curtea școlii.

Mai mulți elevi au ajuns la spital acuzând iritații oculare și ale căilor respiratorii

În urma incidentului, mai multe echipaje de pompieri, cadre medicale și polițiști s-au deplasat la fața locului. 8 echipaje SMURD se află la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, potrivit Antena 3 CNN, dar și patru ambulanțe, două autospeciale pentru victime multiple, o autospecială CBRN, două autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor din cadrul ISU București-Ilfov.

Părinții au fost sesizați cu privire la acest incident și se îndreaptă către unitatea de învățământ din Sectorul 2.

Până în acest moment, 5 elevi au fost duși la spital, iar alții au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Comunicatul Poliției

Astăzi, 13 februarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 9 Poliție au fost sesizați, de către directorul unei instituții de învătământ, prin apel 112, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că, în incinta unei școli din Sectorul 2, un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât și la intrarea în instituție.

Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind identificat un elev, în vârstă de 15 ani.

De asemenea, mai mulți elevi primesc îngrijiri medicale de către echipe de prim-ajutor sosite la adresă.

La acest moment intervenția se află în dinamică.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranță Școlară, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Știre în curs de actualizare.

Cookies