BREAKING | Tulpina mutantă de coronavirus din Africa de Sud a fost depistată în Europa

26 nov. 2021
222 Afișari
BREAKING | Tulpina mutantă de coronavirus din Africa de Sud a fost depistată în Europa
BREAKING | Tulpina mutantă de coronavirus din Africa de Sud a fost depistată în Europa

Primul caz de infectare cu tulpina mutantă de coronavirus gasită în Africa de Sud, a fost confirmat astăzi pe teritoriul Europei. Această tulpină prezintă modificări, astfel că poate afecta atăt persoanele nevaccinate cât și pe cele vaccinate sau trecute prin boală. În ce țară a fost depistat primul caz de infectare cu noua tulpină coronavirul?

BREAKING | Tulpina mutantă de coronavirus din Africa de Sud a fost depistată în Europa. Primul pacient infectat cu tuplina B.1.1.529 a fost depistat pe teritoriul Belgiei.

Avem un caz care este acum confirmat cu această variantă. Este vorba despre cineva venit din străinătate. Cineva care a fost testat pozitiv la 22 noiembrie. Cineva care nu era vaccinat”, a fost declarația dată într-o conferință de presă de Frank Vandenbroucke, acesta a cerut populației să nu intre in panică.

Conform Laboratorului naţional de referinţă, pacientul este o femeie tânără și nevaccinată. Aceasta a început să prezinte simptomele infectării abia la 11 zile dupa ce a avut o călătorie in Egipt si Turcia.

Se afla în desfasurare si o anchetă epidepiologică. Până în momentul de față nici un membru de familie al pacientei nu pare să prezinte simptome ale infectarii cu noua tulpina coronavirus, iar aceasta nu pare să fi avut niciun contact de risc în afara domiciliului.

Te-ar mai putea interesa și: Varianta super-mutantă de coronavirus. Vine din Africa de Sud, cu tot cu cel mai prost scenariu posibil: face vaccinul ineficient

Cu toate că primul caz de pe teriroiul Europei este al unei persoane nevaccinate, acestă tulpină prezintă mutatii ce ar putea afecta chiar si pe cei ce sunt vaccinati cu schema completă sau trecuți prin boală, fiind considerată cea mai agresivă formă a acestui virus descoperită până acum.

Zborurile din Africa de Sud vor fi suspendate

„Să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat pentru a încerca să le convingem să se vaccineze”, declara joi Mike Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare, din cadrul Organizației Mondiale de Sănătate.

Îți recomandăm să citești și: UE a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Dozele sunt mai mici față de cele pentru adulți

Imunizarea populatiei rămâne în continuare scopul principala al autorilatilor, indiferent de mutatiile pe care le-ar mai putea suferii virusul pe parcursul timpului.

Anumite state Europene, precum Olanda au început deja să interzică persoanelor venite din Africa de Sud accesul în tară. Aceste masuri au fost luate ca masură siguranță pentru a prevenii raspandirea variantei mutante de coronavirus.

Cookies