BREAKING | VIDEO Tentativă de asasinat în Sectorul 3. Un bărbat și-a băgat iubita în portbagaj, apoi a dat foc mașinii. Femeia a sunat la 112, iar polițiștii au salvat-o

06 feb. 2023
1223 Afișari
BREAKING | VIDEO Tentativă de asasinat în Sectorul 3. Un bărbat și-a băgat iubita în portbagaj, apoi a dat foc mașinii. Femeia a sunat la 112, iar polițiștii au salvat-o
BREAKING | VIDEO Tentativă de asasinat în Sectorul 3. Un bărbat și-a băgat iubita în portbagaj, apoi a dat foc mașinii. Femeia a sunat la 112, iar polițiștii au salvat-o | Sursa foto: Poliția Română

O femeie a fost salvată, în această dimineață, de către polițiști după ce a fost băgată de iubitul ei în portbagajul mașinii. Imediat după, bărbatul a incendiat mașina în timp ce femeia încă se afla înăuntru. Totul s-a întâmplat în Sectorul 3 al Capitalei. Autoritățile care au intervenit au reușit să găsească mașina la timp și să o scoată din portbagajul mașinii

Mașină incendiată, cu o femeie închisă în portbagaj de către iubitul ei

Conform G4media.ro, femeia a sunat la 112 pentru a anunța că iubitul ei o agresează. Ulterior, bărbatul a băgat-o în portbagajul unui Audi A4, plecând cu mașina într-o direcție necunoscută. În urma apelului dat de femeie pentru a cere ajutor, operatorul STS a reușit să monitorizeze autovehiculul, iar polițiștii au început căutările pentru salvarea femeii.

Undeva la ora 05:00, pe un câmp care se situa pe lângă strada Mărului din Sectorul 3 în București, a fost găsit autoturismul care ardea. Polițiștii au auzit țipetele unei persoane, strigăte de ajutor care răzbeau din portbagajul mașinii. Au reușit să scoată femeia la timp din mașină, apoi au stins focul, informează Poliția Capitalei.

Operatorul Serviciului de Telecomunicații Speciale i-a transmis un link de localizare cu ajutorul căruia s-a reușit monitorizarea traseului parcurs, acesta fiind comunicat tuturor echipajelor de poliție aflate în serviciu. În jurul orei 4.50, un echipaj al Brigăzii Rutiere a depistat autoturismul, pe un câmp din Sectorul 3. În momentul în care s-au apropiat de autoturism au observat flacără deschisă în interior, moment în care au intervenit, pentru scoaterea femeii din portbagaj și pentru stingerea incendiului cu extinctoarele din dotare.  În vederea acordării de îngrijiri la fața locului a fost solicitat un echipaj medical. 

La scurt timp, în zona unei benzinării din apropiere, a fost găsit bărbatul care a fost imobilizat de un alt echipaj al Brigăzii Rutiere.

Suspectul a fost găsit, mai apoi, în apropierea locului unde fusese incendiat autovehiculul. Bărbatul a fost testat pentru consum de alcool și alte substanțe, iar rezultatele au fost pozitive atât pentru alcool, cât și pentru droguri, mai exact cocaină.

Violența domestică în București

În anul 2022 au fost înregistrate cifre îngrijorătoare legate de violența domestică în Capitală. În anul 2022, ministrul Familiei, Gabriela Firea declara că violența domestică este una dintre marile probleme ale societății:

Totodată, violența domestică este o realitate în România, se manifestă în toate sferele sociale și în toate domeniile de activitate. Combaterea sa este o prioritate. Cifrele pentru primele 9 luni ale acestui an sunt îngrijorătoare: peste 66.000 de cazuri de violență domestică, jumătate dintre aceste cazuri fiind înregistrate în mediul rural, majoritatea înregistrate drept fapte penale.

În 2022 a fost introdus sistemul de monitorizare prin brățări a persoanelor împotriva cărora au fost emise ordine de protecție. Ordinul de protecție interzice agresorului să se apropie de victima sa. Monitorizarea  agresorilor prin brățări electronice permite autorităților să afle din timp dacă și când aceștia încalcă ordinul. Este un sistem care, de asemenea, alertează victimele atunci când agresorii lor sunt în apropiere.

Victimele abuzurilor şi violenței  domestice au la dispoziție în permanență Helpline 0800.500.333 de unde pot să ceară ajutor în cazul în care sunt agresate.

Cookies