Tarif unic de 5 lei/oră, locul de parcare în centrul Bucureștiului, și unificarea zonelor 0,1 și 2 – propunerea a fost pusă în dezbatere publică de PMB

28 oct. 2022
698 Afișari
Tarif unic de 5 lei/oră, locul de parcare în centrul Bucureștiului, și unificarea zonelor 0,1 și 2 - propunerea a fost pusă în dezbatere publică de PMB

Primăria Capitalei a pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre prin care își propune să unifice tarifele din toate cele 3 zone de parcare ale primăriei din centrul Capitalei.

Astfel, conform propunerii, un loc de parcare va costa 5 lei/ora și 25 lei/zi, urmând să se reducă și abonamentul lunar/semestrial, au declarat surse oficiale pentru B365.

UPDATE 16.00:  Sistemul de tarifare propus este mult simplificat și valabil pentru toate categoriile de utilizatori (persoane fizice sau juridice), anunță viceprimarul Stelian Bujduveanu, după publicarea proiectului de hotărâre.

Astfel, potrivit proiectului pus în dezbatere se propune:
– Tarif unic/oră: 5 lei (*aplicabil în intervalul orar 8.00-20.00, de luni până vineri)
– Abonament 25 lei/zi
– Abonament 500 lei/lună
Pentru riverani:
– Abonament lunar: 50 lei
– Abonament anual: 500 lei
Noile tarife propuse sunt incluse în proiectul de hotărâre care, începând de astăzi intră în dezbatere publică.

Acum, în zona 0, cea mai scumpă ca loc de parcare în București, se aplică un tarif de 10 lei/oră, în zona 1 – 5 lei și zona 2 – 2,5 lei/oră.

Tarifele sunt valabile de luni pâna duminică, în unele parcaje, acest lucru fiind înscris pe panourile de informare din parcaj. Intervalul orar este 7-23.00 pentru zonele 0 și 1 și de 7-19.00 în zona 2.

Tarifele de parcare din prezent administrate de Compania Parking București pot fi consultate AICI.

Între timp, Primăria Capitalei și propune și un alt proiect de hotărâre complementar celui privind tarifele în care să extindă competențele Companiei Parking București de a ridica mașinile parcate neregulamentar.

Acest proiect de hotărâre a fost pus deja în dezbatere.

Îți recomandam și:

Cookies