BREAKING | Starea de alertă din România încetează după data de 8 martie, spune Klaus Iohannis

04 mart. 2022
1038 Afișari
BREAKING | Starea de alertă din România încetează după data de 8 martie, spune Klaus Iohannis
BREAKING | Starea de alertă din România încetează după data de 8 martie, spune Klaus Iohannis. Sursa foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a susținut declarații de presă vineri după-amiază. Președintele României anunță că starea de alertă din România nu va mai fi prelungită și va fi ridicată după data de 8 martie 2022.

Starea de alertă din România încetează după data de 8 martie

În cadrul unei declarații de presă susținută la Palatul Cotroceni, vineri, Klaus Iohannis a anunțat că România nu va mai fi în stare de alertă după data de 8 martie. Decizia vine după o ședință pe care au avut-o autoritățile responsabile de gestionarea pandemiei de coronavirus.

Președintele României a declarat că Ministerul Sănătății va gestiona în continuare evoluția pandemiei și speră că situația se apropie de final.

În momentul în care va fi ridicată starea de alertă de pe teritoriul țării noastre, autoritățile vor elimina și o serie de măsuri care au fost în vigoare până în acest moment.

„Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate.”, a declarat vineri Klaus Iohannis.

Iohannis: „valul cinci este aproape de a se încheia”

Klaus Iohannis a declarat că România se află la finalul valului 5 al pandemiei de covid-19. A mai subliniat că, în prezent, putem să vorbim de „o nouă etapă”, care se referă cel puțin la finalul valului pandemic cu numărul 5, și datorită măsurilor eficiente de prevenție care au fost adoptate de autorități.

„nu am fi putut reuși fără responsabilitatea cetățenilor, fără solidaritatea românilor care, în marea lor majoritate, au înțeles și au respectat regulile”, a spus Președintele României.

Iohannis a ținut să le mulțumească și medicilor, asistenților medicali, infirmierilor, farmaciștilor și tuturor oamenilor care s-au aflat în permanență în linia întâi în lupta cu virusul SARS-COV-2 și care au dovedit că sunt dedicați și profesioniști.

Șeful statului a mai spus că autoritățile vor rămâne vigilente în continuare, iar obiceiurile „bune de prevenție” care au fost dobândite în ultimii doi ani, trebuie să fie menținute.

Cookies