BREAKING | Sorin Oprescu va fi eliberat. Are de plătit o cauțiune de 5.000 de euro

31 mai 2022
1432 Afișari
BREAKING |  Sorin Oprescu va fi eliberat. Are de plătit o cauțiune de 5.000 de euro
Sorin Oprescu

Fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi eliberat din arest. Judecătorii din Grecia au hotărât, cu puțin timp în urmă, ca Sorin Oprescu să rămână liber până la următorul termen de judecată. Fostul primar al Capitalei trebuie să plătească, până mâine, o cauțiune de 5.000 de euro.

Cauțiune și control judiciar pentru fostul primar general

În afară de cauțiunea de 5.000 de euro, judecătorii din Atena au mai decis că Sorin Oprescu va trebui să se prezinte de două ori pe lună la Poliție  pentru un control judiciar.

Eliberarea din arest a lui Oprescu a fost judecată la Curtea de Apel de la Atena. Ședința de judecată a fost ieri (luni, 30 mai), a durat aproximativ șase ore, iar la finalul ei, judecătorii au decis amânarea pronunțării deciziei pentru  ziua de azi.

În următoarele 40 de zile de la acest moment, judecătorii din Atena trebuie să decidă dacă îl expulzează sau nu pe Sorin Oprescu în România.

Sorin Oprescu va fi eliberat din arest

Sorin Oprescu era în arest în Grecia, țară în care a fost reținut după ce a fost dat în urmărire pentru executarea pedepsei de 10 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție. În ziua pronunțării sentinței,  fostul primar general nu a fost găsit acasă, iar pe n umele său a fost emis un mandat european de arestare. Sorin Oprescu a fost reținut în Atena, în 17 mai, într-un moment în care  ar fi încercat să plece spre o insulă din Marea Egee.  

Sorin Oprescu a fost condamnat  pentru luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.  

Fostul primar al Capitalei  a fost acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor. Sunt bani care, spuneau anchetatorii, ar fi provenit din corupţie. În prima instanță, Sorin Oprescu a primit 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Sentința finală a fost dată de Curtea de Apel București, a dublat, practic, pedeapsa inițială și a venit la capătul a mai mult de  6 ani de proces.

Cookies