BREAKING | Sorin Oprescu, dat în urmărire națională. Condamnat la închisoare, fostul primar e de negăsit

13 mai 2022
2428 afișări
BREAKING | Sorin Oprescu, dat în urmărire națională. Condamnat la închisoare, fostul primar e de negăsit
BREAKING | Sorin Oprescu, dat în urmărire națională. Condamnat la închisoare, fostul primar e de negăsit. Sursa foto: Captură/ Poliția Română

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu a fost dat în urmărire națională. Polițiștii nu l-au găsit la nicio adresă și au emis mandat de executare a pedepsei.

BREAKING | Sorin Oprescu, dat în urmărire națională

Sorin Oprescu a fost dat, vineri – 13 mai 2022, în urmărire națională de Poliția Română, după ce oamenii legii nu l-au găsit acasă pentru a-l escorta la închisoare.

Fostul primar al Bucureștiului a fost condamnat astăzi la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Oprescu nu se afla la adresa de domiciliu, iar polițiștii nu au avut cum să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea.

Conform unor informații pe surse, fostul primar al Capitalei ar fi plecat din țară de acum o lună, la fiul său care locuiește în Austria și care este medic.

Condamnat la închisoare, fostul primar e de negăsit

„Tribunalul București – Secția I Penală a emis împotriva acestuia mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 2799 din data de 13.05.2022, fiind condamnat la o pedeapsă de 10 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat în variantă agravată.”, anunță Poliția Română la secțiunea „Persoane Urmărite”.

Sorin Oprescu a fost condamnat vineri la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Curtea de Apel București a fixat pentru 13 mai 2022, termenul pentru pronunțarea deciziei finale în dosarul în care fostul primar al Capitalei a fost condamnat în primă instanță la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită, constituirea unui grup infracţional organizat, dar și pentru abuz în serviciu.

Pe lângă închisoarea cu executare, Curtea de Apel București a decis să confiște și o parte din avere: confiscare extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, dar și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu în București (strada Herăstrău) și Ciolpani (județul Ilfov).

Cookies