BREAKING | Și mai multe blocuri din București, fără apă caldă. ELCEN: CET Progresu, oprit forțat din cauza unei avarii în rețeaua Termoenergetica

03 aug. 2023
1859 Afișari
BREAKING | Și mai multe blocuri din București, fără apă caldă. ELCEN: CET Progresu, oprit forțat din cauza unei avarii în rețeaua Termoenergetica
BREAKING | Și mai multe blocuri din București, fără apă caldă. ELCEN: CET Progresu, oprit forțat din cauza unei avarii în rețeaua Termoenergetica. Imagine simbol: Unsplash

În plin sezon estival, când afară se înregistrează 40 de grade Celsius la umbră, și mai multe blocuri din București au rămas fără apă caldă. ELCEN a anunțat că o avarie apărută în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica a determinat oprirea forțată a CET Progresu.

Poate aveți centrală sau boiler acasă și vă întrebați de ce „și mai multe blocuri”. Amintim că, Sectoarele 2, 3 și trei zone din Sectorul 1 au rămas fără apă caldă până la data estimată de 11 august 2023, din cauza unor avarii majore, a anunțat Termoenergetica la data de 1 august.

Și mai multe blocuri din București, fără apă caldă

O AVARIE ÎN REȚEAUA DE TERMOFICARE OPERATĂ DE TERMOENERGETICA A DETERMINAT OPRIREA FORȚATĂ A CET PROGRESU, a transmis Electrocentrale București într-o postare pe Facebook, iar Termoenergetica a distribuit anunțul.

ELCEN a anunțat că joi, 3 august 2023, în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica a apărut o avarie care a produs dimineață impact imediat asupra instalațiilor de producere a energiei electrice și termice din cadrul CET Progresu, conducând la oprirea forțată a centralei.

Se lucrează la identificarea unei soluții optime

ELCEN susține demersurile reprezentanților Termoenergetica de a reduce cât mai mult posibil efectele acestei avarii asupra consumatorilor arondați și în coordonare cu Termoenergetica, se identifică la acest moment soluția optimă de asigurare a unui regim de funcționare corespunzător atât pe parte de producție, cât și pe parte de transport și distribuție, transmite ELCEN.

ELCEN spune că are capacitatea tehnică de a porni CET Grozăvești (centrală aflată în stadiul „de rezervă”) și de a livra din această centrală agentul termic către zonele din rețeaua de termoficare convenite de comun acord cu Termoenergetica București, astfel încât să fie furnizată apă caldă către bucureșteni.

Distribuția și transportul agentului termic către consumatori vor fi gestionate de Termoenergetica în funcție de capacitatea de preluare de către această companie a agentului termic produs de ELCEN în celelalte CET-uri, spune sursa citată.

  • AICI poate fi găsită lista furnizată de Termoenergetica a avariilor apărute în sistemul de termoficare și a adreselor afectate de lucrări.
Cookies