BREAKING | Serghei Lavrov, azi: Al treilea război mondial va fi nuclear și distructiv

02 mart. 2022
642 afișări
BREAKING | Serghei Lavrov, azi: Al treilea război mondial va fi nuclear și distructiv
BREAKING | Serghei Lavrov, azi: Al treilea război mondial va fi nuclear și distructiv

În cea de a șaptea zi a invaziei armatei lui Putin în Ucraina, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, declară că, în cazul în care ar avea loc un al treilea război mondial, acesta ar implica arme nucleare și ar fi distructiv, scrie agenția de presă RIA.

Este o declarație care vine la scurtă vreme după ce Vladimir Putin a adus și amenințarea nucleară în criza declanșată de invazie: duminică, președintele Rusiei a anunțat că a plasat în alertă forțele nucleare ruse. 

Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă (Vladimir Putin, duminică)

Astăzi, Serghei Lavrov a spus că Rusia s-ar confrunta cu un „pericol real” dacă Ucraina ar dobândi arme nucleare. “Rusia nu va permite Ucrainei să obţină arme nucleare”, a insistat Lavrov, citat de TASS.  Serghei Lavrov a mai  spus că este în afara oricărei discuții apartenenţa la Rusia a Peninsulei Crimeea. Peninsula a fost anexată ilegal de către Rusia, de la Ucraina, în anul 2014:

Crimeea aparține Rusiei (Serghei Lavrov) 

Rusia era pregătită pentru sancțiuni, dar nici chiar așa

Serghei Lavrov a mai declarat că Rusia este gata pentru următoarea rundă de negocieri cu Ucraina, dar susține că „puterea de la Kiev tărăgănează procesul de negocieri la indicaţiile SUA”. 

Ministrul Rus de Externe susține că țara sa  era pregătită pentru sancţiuni, dar că Moscova „a fost uimită să vadă că aceste măsuri au vizat sportivi, reprezentanţi ai intelectualităţii, actori, angajaţi ai mass-media”.

Sancțiunile internaționale sunt tot mai numeroase.

Ce sancțiuni a impus UE Rusiei, după invadarea Ucrainei

  • interdicție asupra tranzacțiilor cu Banca Centrală a Rusiei
  • un pachet de sprijin în valoare de 500 de milioane EUR pentru finanțarea echipamentelor și a materialelor destinate forțelor armate ucrainene
  • o interdicție a survolării spațiului aerian al UE și a accesului la aeroporturile UE al operatorilor de transport de toate tipurile din Rusia
  • noi sancțiuni împotriva unor persoane și entități
  • La 25 februarie 2022, UE a decis să înghețe activele lui Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, și ale lui Serghei Lavrov, ministrul afacerilor externe al Federației Ruse.
  • La 23 februarie 2022, Consiliul a convenit asupra unui prim pachet de sancțiuni ca răspuns la recunoașterea de către Rusia a zonelor care nu sunt controlate de guvern ale regiunilor Donețk și Luhansk ale Ucrainei ca entități independente.
  • Și Statele Unite au anunțat aseară, prin președintele Joe Biden, interdicție a survolării spațiului aerian american.

Îți recomandăm să citești și:

De asemenea, YouTube și Facebook au interzis în UE publicațiile media oficiale ale Moscovei,  Russia Today și Sputnik, considerate  principalele instrumente de propagandă ale lui Vladimir Putin.

 

 

Cookies