BREAKING | Ședință de urgență la sediul STB. „Vremea sindicalismului mafiot a apus”, spune Nicușor Dan

22 ian. 2022
898 Afișari
BREAKING | Ședință de urgență la sediul STB. „Vremea sindicalismului mafiot a apus”, spune Nicușor Dan
BREAKING | Ședință de urgență la sediul STB. „Vremea sindicalismului mafiot a apus”, spune Nicușor Dan. Sursa foto: Antena 3

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a oferit declarații de presă sâmbătă după amiază în urma ședinței de urgență de la Sediul STB. Edilul a adus acuzații grele sindicatului care a coordonat greva angajaților STB și a reamintit faptul că toți cei care au refuzat să iasă pe traseu riscă să le fie desfăcut contractul de muncă.

Criza cauzată de greva STB din Capitală continuă. Ședința de la sediul Societății de Transport București de sâmbătă a reunit consiliul de administrație și administratorii societății, care au discutat găsirea unor măsuri care să rezolve situația incertă din prezent, potrivit G4media.

Într-o pauză dintre prima ședință și cea de-a doua, pe tema materialelor tehnice, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat din nou că acțiunea sindicaliștilor, care nu respectă o hotărâre judecătorească, reprezintă o infracțiune.

A fost deschis un număr unic de telefon pentru angajații care se simt amenințați

Totodată, edilul a salutat începerea urmăririi penale a organizatorilor grevei, precum și pe angajații care au ales să își desfășoare activitatea în conformitate cu contractul de muncă.

În urma evenimentelor tensionate de astăzi, în urma cărora angajații care au ieșit pe traseu au fost considerați „trădători” și au fost șicanați în trafic de sindicaliști, autoritățile au decis deschiderea unui număr unic de telefon dedicat pentru angajații care vor să iasă la muncă însă colegii și superiorii se opun acestui lucru. În urma apelului la 0-800-800-868, Poliția se va deplasa la fața locului și va interveni. De asemenea, va fi păstrată confidențialitatea apelantului, spune Dan.

„Am făcut un număr unic 0800800868 pentru toți acei șoferi și vatmani care vor să iasă la muncă și sunt amenințați. Contactul cu acest număr păstrează confidențialitatea, dar poliția intervine imediat.”, a declarat Nicușor Dan.

Totodată, în cazul în care sindicatul va avea acțiuni viitoare în instanță, angajații care se opun grevei și ies pe traseu ar urma să aibă protecție juridică din partea municipalității, a mai spus edilul.

„Vremea sindicalismului mafiot în România a apus”, spune Nicușor Dan

Primarul Capitalei a condamnat acțiunile sindicatului care a organizat greva STB și a precizat că acțiunile din ultimele zile vor atrage urmări.

„Vremea sindicalismului mafiot în România a apus (…) S-au întâmplat azi ultimele zvâcniri ale acestui sindicalism mafiot. Au fost oameni în depouri care au încercat să-și facă munca și au fost intimidați, agresați de sindicaliști. Vreau să transmit foarte ferm: acest lucru nu se poate întâmpla într-un stat de drept, nu poate să rămână fără urmări”, a precizat Nicușor Dan.

Nu în ultimul rând, edilul a subliniat faptul că toți angajații care în mod normal trebuiau să lucreze joi, vineri și sâmbătă și nu au făcut acest lucru riscă desfacerea contractului de muncă. Totodată, în perioada următoare Consiliul de Administrație va anunța pierderile înregistrate de STB, pierderi care ar depăși fondul de grevă al sindicatului, potrivit directorului general al companiei, Adrian Criț.

Cookies