BREAKING | Ședință CNSU. Au fost aprobate testele de salivă în școli UPDATE

09 oct. 2021
336 afișări
BREAKING | Ședință CNSU. Au fost aprobate testele de salivă în școli UPDATE
BREAKING | Ședință CNSU. Ce măsuri urmează să fie luate

O ședință importantă a Comitetului Național pentru Situații de Urgență se desfășoară chiar în aceste momente. Ce măsuri urmează să fie luate. Mai există și o ședință a CMBSU. Actualizare: CNSU a aprobat utilizarea testelor de salivă în școli.

BREAKING | Ședință CNSU. Ce măsuri urmează să fie luate de către autorități. CNSU va transmite la sfârșitul ședinței Hotărârea sau Hotărârile adoptate.

UPDATE, ora 12:18: CNSU a aprobat Hotărârea cu nr. 83 privind includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ, cât și asigurarea fondurilor necesare achiziționării acestora din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Statul va cumpăra 70 de milioane de teste rapide de salivă pentru școlile din România.

Florin Cîțu, președintele Comitetului Național pentru Situații de Urgență, a aprobat Hotărârea nr.83 din data de 8 octombrie 2021.

Documentele le puteți vedea aici:

Ședință CNSU

Sâmbătă, 9 octombrie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a întrunit într-o ședință ce are loc chiar în aceste momente. Autoritățile urmează să ia noi măsuri.

Recomandăm și: Asociațiile de părinți cer trecerea la școala online la incidență de 6 la mie. Scrisoare trimisă către miniștrii Educației și Sănătății

Testele de salivă reprezintă un punct important în această ședință de sâmbătă a CNSU. În momentul de față, testele de salivă nu sunt omologate pentru a fi folosite, iar acestea se doresc a fi folosite în unitățile de învățământ, pentru testarea elevilor. Un răspuns este așteptat din partea Agenției Europene a Medicamentului – EMA.

Se așteaptă finalul acestei ședințe a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dar și concluziile de astăzi.

„La finalul ședinței vă vom comunica Hotărârea/Hotărârile adoptate.”, au transmis autoritățile.

Recomandăm și: Masca de protecţie NU e obligatorie pe stradă dacă persoana e singură. Precizări oficiale de la MAI

Ședință CMBSU

Este ședință și la Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. Ședința se desfășoară în sistem videoconferință. CMBSU urmează să prelungească starea de alertă din Capitală, începând cu duminică, 10 octombrie 2021.

„Aplicarea măsurilor prevăzute în HG 1090/07.10.2021 privind prelungirea stării de alertă începând cu data de 10.10.2021.”, au transmis autoritățile.

Cookies