BREAKING | Se lucrează și în tură de noapte la Podul Grant, anunță municipalitatea. Nicușor Dan, în inspecție pe șantier: Facem tot efortul să respectăm termenele

30 oct. 2023
3342 Afișari
BREAKING | Se lucrează și în tură de noapte la Podul Grant, anunță municipalitatea. Nicușor Dan, în inspecție pe șantier: Facem tot efortul să respectăm termenele
BREAKING | Se lucrează și în tură de noapte la Podul Grant, anunță municipalitatea. Nicușor Dan, în inspecție pe șantier: Facem tot efortul să respectăm termenele. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan a mers în vizită pe șantierul de la Podul Grant, de unde a anunțat că lucrările sunt în grafic. Totodată, Primarul General a anunțat că termenul asumat – luna martie 2024, pentru reluarea circulației pe pod, va fi respectat.

În cadrul acestei vizite, reprezentanții constructorului au anunțat că se lucrează în două schimburi pe șantier.

Nicușor Dan, în inspecție pe șantier la Podul Grant

Constructorul s-a ținut de cuvânt, în sensul că a decopertat straturile de asfalt și hidroizolația pe deasupra podului. Pe partea de linie de tramvai: cam pe jumătate de pod s-a îndepărtat cuva tramvaiului și cam într-o săptămână o să fim în aceeași situație și acolo.

Mi s-a spus că nu figura în documentația tehnică a podului și, deci, în expertiza pe baza căruia s-a făcut proiectul tehnic…faptul că sub hidroizolație nu s-a găsit structura de beton, ci s-a găsit o improvizație…un strat de ciment de 5 cm aproximativ, care nu este suficient de bun pentru a ține hidroizolația…pentru a asigura o aderență perfectă cu hidroizolația. Deci…e o mică lucrare suplimentară de câteva zile, care înseamnă îndepărtarea și acestei pelicule de 5 cm care era sub hidroizolație.

Asta e legat de partea superioară. Pe partea superioară ați văzut și dumneavoastră că…grinzile superioare sunt foarte afectate și mare parte din ele trebuie înlocuite. Asta, din nou, din cauza lipsei hidroizolației: a intrat apă și le-a afectat.

Pe partea de sub pod am văzut împreună o grindă care este afectată, din cele aproximativ 50 care susțin podul. Aici, săptămâna asta, o să vină și expertul și proiectantul pentru a vedea ce este de făcut. Dar…per ansamblu, menținem ceea ce am spus, că vrem ca în luna martie să terminăm lucrările pe partea superioară, a declarat Nicușor Dan, luni, 30 octombrie, în timpul vizitei pe șantier.

Se lucrează în două schimburi la Podul Grant și multe lucrări sunt mecanizate

Între ce ore se lucrează pe șantier:

Se lucrează pe programul 7:00 – 18:00 – primul schimb și 18:00 – 5:00 – al doilea schimb, a transmis un reprezentant al constructorului.

Primarul General al Capitalei a ținut să explice că multe lucrări care se fac la Podul Grant sunt mecanizate, de aceea bucureștenii nu văd oameni care lucrează pe șantier:

Oamenii spun că nu văd…am auzit și eu și am mai citit pe rețelele sociale, faptul că nu sunt mulți oameni pe pod, asta pentru că multe din lucrări sunt mecanizate.

Nicușor Dan: Vorbim de două termene

  • Dar dacă mai sunt lucrări suplimentare, termenul rămâne același?

Noi facem tot efortul să ne încadrăm în aceleași termene.

Nicușor Dan a vorbit despre cele două termene:

Noi vorbim de două termene: termenul de luna martie pentru lucrările care afectează traficul și de un alt termen de execuție pentru consolidarea pilonilor de dedesubt – poate să fie mai îndelungat pentru că nu afectează circulația.

Încă nu a ieșit rezultatul probelor:

Probele de smulgere la nivelul izolației s-au realizat săptămâna trecută (…) aceste probe nu au ieșit.

Nicușor Dan spune că ar fi un bonus dacă, în timpul lucrărilor, s-ar putea deschide un fir de circulație pe Podul Grant:

Ar fi un bonus, dacă…în timpul lucrărilor, noi vom reuși să terminăm mai repede decât luna martie…să deschidem un fir, dar nu vrem să promitem în momentul acesta, spune Nicușor Dan.

Legat de avizul pe timpul verii pentru CFR:

S-au făcut toți pașii necesari, fiind premergători avizului. Acum se depun toate actele către CFR și, ulterior, se va emite avizul respectiv. Noi am început demersurile pentru acest aviz din luna mai, a declarat directorul Administrației Străzilor, Marian Bârgău.

Ce a declarat Nicușor Dan:

Da, am vrut să lucrăm cu instituția. N-am vrut să trimitem adrese și ei să ne trimită adrese înapoi și să venim în fața dumneavoastră și să zicem „Uite, adresa. Le-am cerut și ei nu ne-au dat”.

VIDEO

Conferința a fost transmisă live și pe contul de Facebook al primarului Capitalei.

Cookies