BREAKING | Se aprobă Formularul de Localizare a Pasagerilor. De unde îl puteți descărca și cine trebuie să îl completeze

15 dec. 2021
198 Afișari
BREAKING | Se aprobă Formularul de Localizare a Pasagerilor. De unde îl puteți descărca și cine trebuie să îl completeze
BREAKING | Se aprobă Formularul de Localizare a Pasagerilor. De unde îl puteți descărca și cine trebuie să îl completeze

În perioada următoare, un număr mare de români se vor întoarce în țară pentru a petrece sărbătorile acasă, alături de familie și prieteni. Pentru aceștia este important de știut că vor trebui să completeze Formularul de Localizare a Pasagerilor. Documentul urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie.

Guvernul va aproba Formularul de Localizare a Pasagerilor, acesta se va aplica din data de 20 decembrie. Toate persoanele care intră în țară după această dată vor fi nevoite să completeze documentul obligatoriu.

Ce este Formularul de Localizare a Pasagerilor

Acest formular a fost dezvoltat de STS. Odată cu apariția noii tulpini Omicron a virusului SARS-CoV-2, situația epidemiologică a impus implementarea unor măsuri de protecție cât mai eficiente în România, în special acum când se apropie sărbătorile.

Documentul este necesar pentru a proteja sănatatea cetățenilor. Prin intermediul acestuia, se dorește eficentizarea anchetelor epidemiologice. Având toate datele pasagerilor, echipele DSP vor avea posibilitatea de a lua mult mai ușor legatura cu orice persoană ce ar fi putut avea contact pe parcursul călătoriei cu alți pasageri infectați.

De unde îl puteți descărca și cine trebuie să îl completeze

Puteți completa formularul în format electronic, accesând site-ul plf.gov.ro. La momentul scrierii acestui articol, portalul nu este încă disponibil, dar va putea fi accesat începând cu data de 20 decembrie 2021 – luni.

Completarea se face anterior intrării pe teritoriul țării. Formularul de localizare va trebuii prezentat persoanelor autorizate de la punctele de trecere a frontierei. Datele personale completate în document vor putea fi accesate doar de angajații autorizați ai DSP și se vor folosi în scopul desfășurării anchetelor epidemiologice.

Te-ar mai putea interesa și: Surse: Certificatul verde profesional, adoptat până la Anul Nou

Documentul a fost deja implementat în alte 18 state din Uniunea Europeană. El este necesar pentru protejarea populației, după cum a declarat premierul României, Nicolae Ciucă.

Formularul trebuie să fie completat de toate persoanele ce intră în țară prin orice mijloc de transport (avion, mijloace rutiere sau navale, tren), cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României. Necompletarea formularului se sancționează cu o amendă de 5000 de lei. Indiferent dacă vin din zone de risc sau nu, atât persoanele care sunt vaccinate, cât și persoanele nevaccinate vor avea nevoie de acest document la intrarea în România.

 

Cookies