BREAKING | Se amână lucrările la metroul M6 din zona Clăbucet. TPBI: Transportul public nu se mai modifică. Erau vizate trei linii de tramvai, două de troleibuz și trei de autobuz

05 iul. 2024
10317 afișări
BREAKING | Se amână lucrările la metroul M6 din zona Clăbucet. TPBI: Transportul public nu se mai modifică. Erau vizate trei linii de tramvai, două de troleibuz și trei de autobuz
BREAKING | Se amână lucrările la metroul M6 din zona Clăbucet. TPBI: Transportul public nu se mai modifică. Erau vizate trei linii de tramvai, două de troleibuz și trei de autobuz | Sursă foto: TPBI

Lucrările la Magistrala 6 de metrou din zona Clăbucet se amână, din cauză că firma care se ocupă de șantier nu are încă toate avizele necesare, anunță TPBI.

În aceste condiții, mai precizează Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), liniile de transport public din zona Clăbucet cet vor circula normal:

Lucrările de construire a Magistralei 6 de metrou, programate să înceapă la 6 iulie 2024 în zona terminalului „Clăbucet”, au fost amânate pentru o dată ce va fi comunicată ulterior, întrucât firma desemnată să execute lucrările nu a obținut încă avizele necesare. Ca urmare, liniile de transport în comun din zona terminalului „Clăbucet” vor funcționa în continuare pe traseele normale.

Acest șantier de pe Magistrala M6 (metroul spre Otopeni) ar fi urmat să suspende, de mțâne (sâmbătă, 6 iulie 2024) trei linii de tramvai, să scurteze două de troleibuz și să modifice trei trasee de autobuz.

Șantierul M6 de la Clăbucet și modificările de trasee STB care se amână

Ziele trecute, TPBI a anunțat că liniile de transport în comun din zona capătului de linie „Clăbucet” urmează să fie  modificate din 6 iulie din cauza lucrărilor la Magistrala 6.

Lista schimbărilor care nu mai sunt valabile acum, dar care, cel mai probabil, vor fi făcute când șantierul M6 de la Clăbucet poate începe, este următoarea:

  • Liniile de tramvai 3, 24 și 45 –  suspendate.
  • Înființarea liniei de tramvai 42, care va asigura legătura între terminalele „Vasile Pârvan” și „Piața Presei”, pe traseul: „Vasile Pârvan”, Calea Plevnei,  Str. Sf. Constantin, Str. Ionel Perlea, Str. Grigore Cobălcescu, Str. Berzei, Str. Buzești, Piața Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Clăbucet, Str. Aviator Popișteanu, Bd. Expoziției, „Piața Presei”, cu întoarcere pe Bd. Expoziției, Str. Aviator Popișteanu, Str. Dornei, Str. Puțul lui Crăciun, Bd. Ion Mihalache, Piața Victoriei, Str. Buzești, Str. Berzei, Calea Plevnei, „Vasile Pârvan”.
  • Înființarea liniei de tramvai 53, între „Mezeș‟ şi „Cartier Dămăroaia”, pe traseul: „Mezeș”, Şos. Chitilei, Bd. Bucureştii Noi, Bd. Gloriei, Str. Piatra Morii, „Cartier Dămăroaia‟ și retur. Atenție! În zilele de sâmbătă – 6 iulie și duminică – 7 iulie, pe acest traseu vor circula autobuzele liniei navetă 653, în restul perioadei urmând să circule tramvaiele liniei 53.
  • Scurtarea traseelor liniilor de troleibuz 86 și 97, troleibuzele urmând să întoarcă la Clăbucet, în loc de „Dridu”, respectiv, „Străulești”.
  • Înființarea liniei de troleibuz 95, care va asigura legătura între Cartierul Pajura (de la capătul „Dridu”) și Străulești. Astfel, actualul traseu al liniei 97 între Străulești și Clăbucet va fi asigurat de linia 95 și de trenurile Magistralei 4 de metrou. Atenție! În zilele de sâmbătă – 6 iulie și duminică – 7 iulie, pe acest traseu vor circula autobuzele liniei navetă 695, în restul perioadei urmând să circule troleibuzele liniei 95.
  • Porțiunea cuprinsă între „Dridu” și Clăbucet, pe care nu vor mai circula troleibuzele liniei 86, va fi acoperită de autobuzele liniei navetă 686, care va funcționa pe traseul: „Dridu”, Str. Pajurei, Bd. Bucureștii Noi, Calea Griviței, Str. Carpați, Str. Mircești, Str. Caransebeș, Str. Clăbucet, „Clăbucet”, cu întoarcere pe Str. Clăbucet, Str. Aviator Popișteanu, Dornei, Calea Griviței, Str. Pajurei, „Dridu”.

Poate vrei să citești și:

Cookies