BREAKING | Scurgeri de gaz dintr-o cisternă de la stația GPL din Crevedia, pe care pompierii încearcă să o țină sub control de la explozii încoace

29 aug. 2023
284 Afișari
BREAKING | Scurgeri de gaz dintr-o cisternă de la stația GPL din  Crevedia, pe care pompierii încearcă să o țină sub control de la explozii încoace
BREAKING | Scurgeri de gaz dintr-o cisternă de la stația GPL din Crevedia, pe care pompierii încearcă să o țină sub control de la explozii încoace | Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Scurgeri de gaz se înregistrează, în această dimineață (marși, 29 septembrie) dintr-una dintre cisternele din stașția GPL Crevedia, la doar 30 de kilometri de București, informează A3-CNN.

Este una dintre cisternele pe care pompierii încearcă să o țină sub control, de la momentul exploziilor de sâmbătă încoace.

Scurgeri de gaz dintr-o cisternă de la Crevedia, pericolul de explozie persistă

Potrivit aceleiași surse, pompieri sunt  și acum  la locul exploziei din Crevedia şi acţionează cu mai multe autospeciale de stingere pentru a răci cisternele încă încărcate cu GPL și a căror temperatură a crescut periculos în urma exploziilor catastrofale de sâmbătă.

În stația GPL ilegală de la crevedia mai sunt, în acest moment, trei cisterne. În două încă există gaz petrolier lichefiat, iar dintr-una sunt scurgeri de gaze în acest moment.

Pompierii au dublat perimetrul de siguranță, astfel încât acum, în afară de echjipele de interveție, nimeni nu se mai păoate apropia de epicentrul dezastrului la mai mult de 700 de metri.

Dezastrul de la Crevedia: două explozii, doi morți, zeci de răniți

Două explozii devastatoare s-au produs, sâmbătă la o stație GPL ilegală de la Crevedia, în urma cărora doi oameni au murit, iar  56 au fost răniți: Dintre răniți, 39 sunt pompieri, doi sunt polițiști și doi  sunt jandarmi.

În momentul exploziilor, stația GPL din Crevedia funcționa ilegal și figura ca fiind închisă încă din toamna anului lui 2020.

La prima explozie, în zonă  aflau trei cisterne cu GPL, din care două parcate pe stradă.

Deflagrația s-a produs în timpul transferului de gaz dintr-o cisternă în alta, operațiune făcută în curtea firmei, sub una dintre cisterne a apărut o sursă de foc, conform Parchetului General.

Stația GPL din Crevedia , care aparșine fiului părimarului din Caracal, fusese amendată de mai multe ori de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, iar în final închisă, în septembrie 2020.

Dar, chiar și așa, continua să funcționeze, iar o anchetă a Parchetului vizează inclusiv stabilirea rolului instituțiilor care ar fi trebuit să controleze stația GPL și să se asigure că  a încetat, cu adevărat, activitatea.

Știre în curs de actualizare

Pe același subiect

Cookies