BREAKING | Rusia reia amenințarea nucleară. Kremlin: Procedura de alertă a arsenalului nuclear, demarată

28 feb. 2022
1298 Afișari
BREAKING | Rusia reia amenințarea nucleară. Kremlin: Procedura de alertă a arsenalului nuclear, demarată
BREAKING | Rusia reia amenințarea nucleară. Kremlin: Procedura de alertă a arsenalului nuclear, demarată

În timpul negocierilor din Belarus  dintre Rusia și Ucraina – negocieri la care Moscova nu spune, de fapt, ce vrea, în vreme ce ucrainenii cer armistițiu imediat și retragerea trupelor rusești – la Kremlin se invocă, pentru a doua oară în 24 de ore, arsenalul nuclear rusesc.

Amenințarea nucleară a lui Putin

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, anunță azi că a îndeplinit ordinul de ieri al lui Vladimir Putin, și anume acela de a pune arsenalul nuclear în stare de alertă. Șoigu spune că a raportat comandamentului suprem Putin că, în conformitate cu ordinul său, soldații aflaţi în tură în posturile de comandă care se ocupă de rachetele strategice au început să îndeplinească sarcinile de luptă cu personal întărit.

Anunțul Kremlinului vine în care sancțiunile internaționale au început să se simtă deja în Rusia, în ziua în care UE a anunțat că ia în calcul o eventuală procedură specială și accelerată a aderării Ucrainei la Uniunea Europeană și, deloc în ultimul rând, în ziua în care mai multe țări aliate, inclusiv România, au anuntat sprijin militar pentru Ucraina. Tot azi, Elveția a ieșit din tradiționala  sa neutralitate și a decis să impună, la rându-i, sancțiuni împotriva Rusiei.

De altfel, Putin a invocat arsenalul nuclear rusesc imediat după ce majoritatea lumii occidentale – inclusiv Statele Unite, Regatul Unit al Marii Britanii  și Uniunea Europeană – au impus sancțiuni dure  împotriva Rusiei , ca răspuns la invadarea Ucrainei:

Țările occidentale nu doar întreprind acțiuni neprietenoase împotriva țării noastre în sfera economică, dar oficiali de rang înalt din membrii NATO de conducere au făcut declarații agresive cu privire la țara noastră.

Anunțul privind punerea în stare de alertă maximă a arsenalului nuclear a fost însoțit de o directivă prin care Vladimir Putina cerut  creșterea gradului de pregătire a Rusiei în ceea ce privește armele nucleare.

 

Cookies