BREAKING | Rusia declară încetare temporară a focului în Ucraina. În a 10-a zi de război, Moscova promite puțină liniște pentru a permite „coridoare umanitare””

05 mart. 2022
737 Afișari
BREAKING | Rusia declară încetare temporară a focului în Ucraina. În a 10-a zi de război, Moscova promite puțină liniște pentru a permite
BREAKING | Rusia declară încetare temporară a focului în Ucraina. În a 10-a zi de război, Moscova promite puțină liniște pentru a permite "coridoare umanitare""

Rusia a declarat încetarea temporară a focului în Ucraina. Această decizie a fost luată pentru a le permite civililor să iasă din țară.

Rusia declară încetarea temporară a focului

Au fost convenite cu partea ucraineană două coridoare umanitare prin care pe perioada încetării focului civili să poată pleca. Unul din coridoare este în Mariupol, iar cel de-al doilea este în Volnovakha, după cum anunță presa de la Kiev.

Încetarea temporară a focului a fost hotărâtă de între partea rusă și cea ucraineană în cadrul celei de-a doua runde de negocieri care s-a ținut cu două zile în urmă în Belarus, scrie Antena 3. Conform acestei înțelegeri, Rusia nu va mai ataca Ucraina, începând cu ora 10:00, ora Moscovei  (ora 09:00,ora României), până la ora 16:00, ora Moscovei.

Anunțul despre deschiderea celor două coridoare umanitare de la Mariupol și Volnovakha, a fost făcut de către Ministerul rus al Apărării, potrivit surselor citate de BBC. Primarul din Mariupol anunță că orașul este supus unei blocade, anunță primarul. Kievul este în continuare sub amenințarea unei coloane uriașe de vehicule militare care se îndreaptă spre oraș.

Orașul Herson a fost cucerit de armata rusă

Orașul-port Herson a fost ieri cucerit de Rusia. După cum au avertizat autoritățile ucrainene, invadatorii se pregătesc să proclame orașul Republica Populară Herson.

după cum a prezentat publicația CNN, mărturiile oamenilor din oraș arată că este în desfășurare un adevărat proces de rusificare a regiunii. Oamenii care nu au reușit să iasă din oraș se confruntă acum cu brutalități ale rușilor. Un locuitor al Hersonului a declarat că bărbații nu pot să iasă din case deoarece rușii îi capturează și îi duc în afara orașului.

Odată cu ocuparea Hersonului, invadatorii au scos canalele ucrainene din grila TV , iar acestea au fost înlocuite cu posturi rusești. Bărbatul ce a fost intervievat de CNN a declarat și că rețeaua de telefonie nu mai funcționează. Televiziunile rusești au început să propage o imagine extrem de liniștită a situației din oraș. Acestea arătau cu cei mici merg la școală și cum rușii au venit cu ajutoare umanitare pentru populația ucraineană.

 

Cookies